🥚🐇 Până la -40% reduceri pentru cadourile de 🎁Iepuraș!  

17 idei de activitati de vacanta pentru copii

17 idei de activitati de vacanta pentru copii

Vacanțele sunt un motiv de bucurie pentru cei mici, fie că ne referim la vacanța mare sau la cea de iarnă. Aceste perioade, pe care copiii le privesc drept prilejuri de joacă și distracție, reprezintă totodată și ocazii ideale pentru a învăța și a descoperi lucruri noi. Așadar, pentru astăzi am pregătit 17 idei de activități de vacanță pentru copii, de care micuții se pot bucura individual, alături de părinți, frați și bunici sau împreună cu prietenii!
 

Idei de activități de vacanță pentru copii, indiferent de anotimp

 

Activități de vacanță pentru copii


Cauți activități pentru copii, de făcut în vacanța dintre semestre sau în vacanța mare? Din fericire, noi îți venim în ajutor cu o doză de inspirație! Descoperă și tu care sunt acele activități de vacanță pentru copii, pe care cei mici le pot desfășura indiferent de anotimp!
 

  1. Jucați de-a v-ați ascunselea 

Fără doar și poate, când te gândești la propria copilărie îți vin în minte și jocurile de-a v-ați ascunselea. De aceea, îți recomandăm să-i înveți și pe cei mici secretele acestui joc incitant - o activitate pe care o puteți face afară sau în casă, indiferent de anotimp.
 

  1. Pictați pietre 

Atât în zilele călduroase, cât și atunci când vremea este friguroasă, poți încerca o activitate extrem de creativă alături de cei mici. Adunați și pictați împreună pietre, pe care le puteți folosi mai apoi pentru a crea diverse decorațiuni. Una dintre cele mai inspirate activități de vacanță pentru copii!
 

  1. Colorați 

Știi deja că există cărți de colorat pentru copii, dar știai oare că poți găsi și cărți de colorat pentru adulți? Ei bine, da! Această activitate este extrem de relaxantă și, pe deasupra, pune la încercare imaginația copiilor și a părinților, deci trebuie s-o încercați în vacanță. Pe deajoaca.ro îți oferim o colecție extrem de variată și de interesantă de cărți de colorat cu activități pentru prichindeii de toate vârstele. 
 

  1. Construiți un cort sau o căsuță

     

Activități de vacanță pentru copii


Indiferent de anotimpul în care ne aflăm, construirea unui cort sau a unei căsuțe poate fi o activitate numai bună pentru a favoriza învățarea și distracția copiilor. În funcție de temperatură, poți amplasa aceste construcții afară sau în interiorul casei. 
 

  1. Organizați un spectacol cu păpuși

Fie că e iarnă sau vară, că vă aflați în concediu, în vacanță la bunici sau acasă, poți organiza pentru cei mici un spectacol cu păpuși. Nu-ți face griji, ideile îți vor veni pe parcurs, așadar nu trebuie să-ți creezi dinainte un scenariu pentru micuța piesă de teatru. Vei avea nevoie, însă, de o păpusă pentru mână, pe care o poți comanda de pe site-ul nostru. 

 

Idei de activități pentru vacanța de vară 


Activități de vacanță pentru copii


Ultimul sunet de clopoțel este semnalul care anunță vacanța mare! Dacă pentru micuți acesta este un motiv de bucurie, pentru cei mai mulți dintre părinți vacanța de vară reprezintă o adevărată provocare - aceștia trebuie să-i îndrume pe copii să găsească cele mai educative și distractive idei de activități pentru petrecerea timpului liber. Pentru că lunile de vară înseamnă zile însorite și pentru că este perioada în care și cei mari își stabilesc concediile, îți propunem în continuare o serie de activități de vară pentru copii, pe care le poți face (și) în aer liber!
 

  1. Săriți coarda 

O activitate de făcut cu copiii vara este săritul coardei. Un antrenament cardio excelent atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari, care ne menține energici și sănătoși. Poți comanda o coardă, precum și alte jucării haioase, care îndeamnă la distracție și la mișcare, din categoria noastră de jucării de exterior. 
 

  1. Plimbați-vă cu bicicletele

Care este cel mai bun moment pentru a învăța mersul pe bicicletă dacă nu chiar vacanța mare? Plimbările cu bicicleta sunt o formă de mișcare și, totodată, o modalitate foarte bună pentru ca cei mici să-și consume energia (debordantă, de cele mai multe ori!) Indiferent de vârsta micuțului și de stadiul de învățare al mersului pe bicicletă în care se află, poți achiziționa biciclete pentru copii de pe deajoaca.ro!
 

  1. Organizează un mic workshop pentru copii 

Ai la dispoziție o grădină, o terasă sau poate chiar un balcon care permite micuților să se bucure de natură? Te provocăm să organizezi pentru ei un mic workshop. Vei avea nevoie doar de câteva jucării educaționale, cum ar fi, să spunem, bucătăriile pentru fetițe sau Experimentele micului geniu, pe care băiețeii le vor găsi foarte interensate. Iată, deci, o activitate pentru copii educativă și amuzantă, în același timp!
 

  1. Planifică o vânătoare de comori

Dacă te întrebi ce activități poți face cu un copil de 4 ani, dar și cu un micuț de vârstă școlară, răspunsul este: planifică o vânătoare de comori! Ascunde în curte jucăriile preferate ale micuților și provoacă-i să le găsească! Pentru a face jocul și mai interesant pentru cei mici, poți achiziționa jucării de pluș noi pe care să le dăruiești copiilor, de îndată ce le-au găsit ascunzătorile! 
 

  1. Înălțați un zmeu 

Dacă în vacanța de vară vizitați și bunicii, cu siguranță veți găsi un spațiu potrivit pentru a înălța un zmeu. Alege o zi în care vântul bate ușor, pentru ca zmeul să se ridice cât mai mult. 

 

Idei de activități pentru vacanța de iarnă 

 
Activități de vacanță pentru copii

Atunci când temperaturile de afară nu sunt tocmai prietenoase, tindem să ne petrecem majoritatea timpului în casă. Prin urmare, familiile cu copii au nevoie de inspirație pentru ca vacanța de iarnă să fie traversată într-o manieră cât mai constructivă și mai distractivă, în același timp. Totuși, chiar dacă este mai frig decât în alte anotimpuri, nu înseamnă că nu putem ieși în aer liber pentru o porție sănătoasă de joacă! Lista noastră cu idei de activități de vacanță pentru copii oferă atât alternative de petrecere a timpului indoor, cât și outdoor!

 

  1. Jucați Twister

Week-end-urile friguroase sunt un moment ideal pentru a ”încinge” alături de familie un joc de Twister. La distracție pot lua parte între 2 și 5 jucători, dar dacă familia ta este mai numeroasă, îți garantăm că și cei care nu fac parte din joc se vor amuza copios! Trebuie să știi că există versiuni de Twister special create pentru copii, care se diferențiază de cele destinate adulților prin faptul că regulile nu sunt la fel de numeroase. O astfel de activitate de vacanță oferă o mulțime de beneficii pentru micuți, printre care și dezvoltarea musculaturii, a coordonării membrelor și a flexibilității. În plus, ca orice alt joc de societate, Twister stimulează spiritul competitiv al participanților. 
 

  1. Creați un album cu fotografii din vacanța de vară

Iarna este cel mai bun moment să ne amintim de momentele grozave de care ne-am bucurat în vacanța de vară. Și cum fotografiile reprezintă singura modalitate de a păstra vii momentele frumoase, nu este de mirare dacă melancolia ne îndeamnă să aruncăm o privire asupra pozelor din vacanța mare. Noi îți propunem chiar să creezi, alături de copii, un album foto personalizat, fără prea mult efort! Ai nevoie doar de pixuri colorate și de un album cu coperte haioase, pe filele căruia există spații destinate pentru notițe. Așază pozele în album și provocă-i pe micuți să găsească cele mai amuzante descrieri pentru ele!
 

  1. Organizați un maraton de filme pentru copii

O activitate pe care cu siguranță cei mici o vor primi cu mult entuziasm, este organizarea unui maraton de filme pentru copii. Acesta poate cuprinde documentare pentru prichindei, care să-i ajute să-și îmbogățească bagajul de cunoștințe, fie desene animate cu eroii lor preferați sau filme de familie, dublate în limba română. Desigur, nu trebuie să excluzi nici un program de pelicule care să cuprinda toate cele trei genuri!
 

  1. Faceți origami 

Fără îndoială că ai auzit de origami, arta japoneză care presupune realizarea a diverse obiecte din hârtie. Ei bine, această tehnică poate fi realizată și acasă, făcând parte dintre acele activități pentru copii, pe care ei le pot practica în vacanța de iarnă. Printre beneficiile cunoscute ale artei origami se numără dezvoltarea imaginației, eliberarea stresului și dezvoltarea îndemânării. Așadar, o astfel de activitate este perfectă pentru ca cei mici să-și petreacă timpul liber într-un mod educativ. 
 

  1. Jucați popice 

O idee foarte bună pentru micuții de orice vârstă este jocul de popice. Poți opta pentru această variantă chiar dacă între copii există o diferență notabilă de vârstă. De exemplu, jocul Prietenii din junglă este alegerea ideală pentru micuții de la un an în sus, atât bila cât și popicele fiind fabricate dintr-un material moale și sigur. În plus, pentru că este o jucărie interactivă - popicele emit un sunet haios când sunt lovite, iar mingea are înăuntru clopoței - va asigura distracție copiilor!
 

  1. Rezolvați puzzle-uri 

Printre cele mai apreciate jucării educative pentru copii se numără puzzle-urile. Ele dezvoltă abilitățile motrice fine ale micuților, le stimulează imaginația, îi determină să caute soluții și îi ajută să aibă răbdare, să se concentreze și să-și îmbunătățească memoria. În plus, rezolvarea puzzle-urilor este una dintre acele activități pentru copii care pot fi realizate alături de părinți sau prieteni de joacă, consolidând astfel relațiile sociale. Comandă un puzzle potrivit pentru vârsta prichindelului tău de pe deajoaca.ro, alături de alte jocuri de logică!
 

  1. Organizați o bătaie cu bulgări

Atunci când ninge abundent, una dintre cele mai mari plăceri ale copiilor este să se joace în zăpadă. Prin urmare, nu mai stați pe gânduri și organizați alături de cei mici o bătaie cu bulgări, care va asigura o porție copioasă de distracție!
 

La fel ca și în cazul alegerii jucăriilor, vârsta copiilor este un criteriu esențial în funcție de care va trebui să stabilești care sunt acele activități de vacanță potrivite pentru ei. În cazul în care incluzi în programul de distracție și învățare al micuților și jocuri de societate de pe site-ul nostru, îți recomandăm să selectezi categoria de vârstă din care princhindelul tău face parte; în acest mod, vor fi afișate toate produsele adecvate pentru el și vei face o alegere care nu-l pune în pericol. 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!