🥚🐇 Până la -40% reduceri pentru cadourile de 🎁Iepuraș!  

Alegerea jucariilor de plus in functie de varsta copilului

Alegerea jucariilor de plus in functie de varsta copilului

Jucăriile de pluș au reprezentat întotdeauna fericirea și încântarea celor mici, dar și cele mai potrivite tipuri de jucării pentru copii de toate vârstele. Fiind disponibile într-o gamă variată de forme, dimensiuni, modele și culori, alegerea jucăriilor de pluș poate reprezenta o provocare pentru părinți. În ciuda gamei extrem de largi de produse, animăluțele de pluș se numără printre preferatele copiilor, devenind în timp cei mai buni prieteni ai celor mici.

Jucăriile de pluș, nu numai că sunt sigure pentru jocurile copiilor, însă sunt și extrem de captivante, prin formele variate și înfățișarea lor amuzantă, ceea ce le transformă în jucăriile preferate ale micuților. Dacă și tu ești în căutarea unor jucării de pluș potrivite pentru copilul tău și tot navighezi internetul în lung și-n lat întrebându-te care este cea mai potrivită alegere și ce jucărie de pluș l-ar face cel mai fericit pe micuțul tău, îți vom oferi câteva sfaturi în alegerea jucăriilor de pluș, ce vor funcționa de fiecare dată!  
 

Cum contribuie jucăriile de pluș la dezvoltarea copilului

Jucăriile de pluș au un rol important în viața copiilor. Încă din primele luni de viață, aceștia își aleg jucăriile de pluș preferate și sunt fascinați de ele. Mai mult decât atât, animalele de pluș sunt primele jucării de care cei mici încep să se atașeze. Jucăriile de pluș, fie ele căței de plus sau alte animăluțe, au fost întotdeauna prezente în viața noastră. 
 
Acestea sunt utile, educative și contribuie într-un mod eficient la dezvoltarea fizică și psihică a micuților, încă din primele luni de viață. Înainte de a achiziționa jucării de pluș pentru cel mic, descoperă cum contribuie jucăriile de pluș la dezvoltarea copilului tău. 
 

Stimulează imaginația

Joaca imaginativă începe chiar din primul an de viață, copiii începând să înțeleagă cum funcționează obiectele. Un copil mic va „culca” un ursuleț de pluș și va dormi cu jucării drăguțe de pluș. Păpușile și jucăriile de pluș încurajează astfel jocul imaginativ, stimulând creativitatea celor mici într-un mod plăcut. Mai mult decât atât, alegerea jucăriilor de pluș potrivite le va permite copiilor să-și imagineze diverse scenarii în funcție de ceea ce își doresc sau ce văd. 
 

Încurajează comunicarea

Atunci când sunt mici, creativitatea copiilor nu cunoaște limite, motiv pentru care jucăriile de pluș îi ajută în comunicare și socializare, probleme des întâlnite în această eră a tehnologiei. Și cum dezvoltarea celor mici depinde într-o mare măsură de interacțiunea dintre părinte și copil, astfel de interacțiuni construind o bază solidă în creierul copilului privind dezvoltarea și procesul de învățare viitor, cât și comunicarea cu persoanele din jur. 
 

Ajută la înțelegerea unor termeni

Așa cum am menționat anterior, jucăriile de pluș contribuie eficient la dezvoltarea psihică a micuților. Pe lângă rolul educațional și cel de amuzament, acestea îi pot motiva pe cei mici să rostească primele lor cuvinte și îi pot ajuta la înțelegerea diferiților termeni. Există numeroase jucării de pluș interactive sau jucării de pluș din desene animate care-i pot determina pe copii să înțeleagă ce înseamnă fiecare animăluț și personaj în parte. 
 

Contribuie la dezvoltarea emoțională

Alegerea jucăriilor de pluș potrivite pentru micuțul tău ajută și dezvoltarea emoțională, învățându-l pe copil să devină empatic și să-și exprime grija sau emoțiile față de prietenul de jucărie. Numai cumpără-i celui mic jucării de pluș pisici, de exemplu, și vei vede cu câtă grijă va alinta și va „hrăni” micile patrupede de jucărie! 
 

Îi determină pe cei mici să descopere lumea înconjurătoare 

Joaca înseamnă în primul rând explorare, cu atât mai mult în primul an de viață, atunci când bebelușii își folosesc toate cele cinci simțuri pentru a descoperi lumea din jurul lor. Alegerea jucăriilor de pluș potrivite îi poate determina pe cei mici să descopere multe aspecte ale lumii înconjurătoare, cu atât mai mult în ceea ce privește culorile, formele și atribuirea unui nume obiectelor pe care le ating.


Alegerea jucărilor de pluș în funcție de vărstă
 

Cum să alegi jucăriile de pluș în funcție de vârsta copilului

Cum știi că ai făcut alegerea jucăriilor de pluș potrivite? Trebuie să ții cont ca acestea să se potrivească vârstei copilului. Un copil preșcolar cu siguranță nu va avea aceleași interese precum un nou-născut, motiv pentru care va trebui să adaptezi alegerea jucăriilor de pluș la anii de viață ai copilului tău. Iată propunerile noastre!
 

Alegerea jucăriilor de pluș pentru bebeluși

Bebelușii sunt mici exploratori, iar alegerea jucăriilor de pluș pentru bebe nu ar trebui să reprezinte o problemă pentru părinți, având în vedere varietatea de jucării de pluș existentă în magazinele de profil. Iată ce jucării îți sugerăm să alegi pentru un bebe!        
 

Cuburi colorate

Vrei să oferi copilului tău o experiență multisenzorială completă? Alege setul Cuburi colorate, alcătuit din 6 cuburi colorate care îi vor capta atenția. Alegerea acestor jucării de pluș pentru bebeluși îl va ajuta pe cel mic în dezvoltarea coordonării ochi-mână și a dexterității. Cuburile sunt prevăzute și cu oglindă, sunet foșnitor și chițăitor.

Cuburi colorate bebeluși
adauga in cos
 
 

Jucărie de pluș mini - Koala  

O altă jucărie de pluș perfectă pentru bebelușul tău este și jucăria de pluș mini - Koala, cu o textură moale și funcții zornăitoare. Desigur, dacă dorești să optezi pentru jucării de pluș personalizate, poți alege să imprimi numele bebelușului pe mânuțele unui ursuleț de pluș personalizat sau a unei jucării de pluș unicorn.
Jucarie de plus mini - Koala
adauga in cos
 

Set de jucării senzoriale - Roly Poly 

Setul de jucării de pluș Roly Poly, sub formă de avocado, ananas și vânătă îl va distra de minune pe micuțul tău. Dacă sunt apăsate blând, aceste jucării de pluș se vor legănă de pe-o parte pe alta și vor scoate un sunet amuzant. Dacă îți dorești jucării de pluș ieftine, acest set poate fi cea mai inspirată alegere pentru bebelușul tău.

Set jucarii senzoriale - Roly Poly
 

Alegerea jucăriilor de pluș pentru copii de peste 1 an

Copiii de peste 1 an înțeleg deja cum funcționează obiectele, știe să diferențieze culorile, alegând să se joace cu jucării colorate. Mingiile, jucăriile ce necesită sortarea în funcție de formă, jucăriile mecanice sau jucăriile de rol se numără printre cele mai bune jucării pe care le poți alege pentru un copil de peste 1 an. Iată câteva sugestii pentru alegerea jucăriilor de pluș pentru copii mici! 
 

Popice - Prietenii din junglă

Popice din povești Egmont este un joc extrem de amuzant pentru cei mici. Fiecare dintre piesele jocului scoate un sunet haios, iar mingea dispune de un clopoțel interior. Fiind fabricate dintr-un material moale și plăcut la atingere, aceste jucării de pluș pot fi o alegere perfectă pentru micuțul tău. 
 
Popice din povesti Egmont
adauga in cos
 
 

Păpușa Chloe  

Vrei ca micuța ta să facă cunoștință cu păpușa Chloe? Atunci cu siguranță va fi o adevărată încântare. Îmbrăcată într-o rochiță de zână colorată, această păpușă de pluș va deveni cea mai bună prietenă a copilului tău. Este, de asemenea, ideală pentru jocurile de rol, pline de creativitate, dar și pentru dezvoltarea sentimentului de prietenie. Desigur, poți opta și pentru jucării de pluș Disney, la fel de distractive. 

Papusa Chloe - 30 cm
adauga in cos

 
 

Pinguin din pluș    

Vrei ca micuțul tău să se împrietenească cu jucării mai mari de pluș? Cu un pui de pinguin din pluș nu numai că ai șansa de a-ți surprinde copilul, însă îi vei și face cunoștință cu o pasăre acvatică a continentului Antarctica, dezvoltându-i astfel dorința de cunoaștere. 

Pui de Pinguin - Jucarie Plus Wild Republic 20 cm
adauga in cos

 
 

Alegerea jucăriilor de pluș pentru copii preșcolari

 La această vârstă, copii deja folosesc jucăriile din pluș cu scopul lor real, imaginându-și, în același timp, posibilități de utilizare ale acestora. Lumea va deveni astfel un tărâm magic, fără limite, copilul fiind creatorul acelei lumi. Tot în această perioadă apare și prietenul imaginar, ajutându-l pe cel mic să facă față fricilor, să spere și să viseze. De asemenea, în această perioadă apare dorința de a se conecta și de a se exprima liber. Iată ce jucării de pluș îți propunem pentru copiii preșcolari!
 

Coș colecția căței    

Nu dorești încă să mărești familia cu un cățeluș sau dorești ca cel mic să cunoască rasele de câini înainte de face acest pas? Optează pentru un Coș Colecția Căței, o colecție din pluș pe care o poți avea dacă achiziționezi fiecare revistă, cu fiecare rasă de căței în parte. Micuțului preșcolar sigur o să-i surâdă ideea! 

Coș Colecția Căței
adauga in cos
 

Kit veterinar cu cățeluș și accesorii

Un cățeluș din pluș cu singuranță stârnește atenția și imaginația copiilor, motiv pentru care îți sugerăm să alegi un kit veterinar cu cățeluș și accesorii - cu acestă ocazie va exersa și meseria de veterinar. Va fi o încântare pentru cel mic să aibă grijă de cățelul din pluș zi de zi și cu siguranță se va transforma în cel mai bun prieten pe care-l are! 
 
Kit veterinar cu catelus si accesorii
adauga in cos

 

Pantera Neagră - Jucărie Pluș Wild Republic 

Chiar dacă la prima vedere poate părea una din acele jucării de pluș uriașe pentru micuțul tău, Pantera Neagră - Jucărie Pluș Wild Republic este extrem de inofensivă. Cel mic este cu siguranță familiarizat până acum cu celebra Cartea Junglei, așa că va asocia această jucărie de pluș cu amuzantul Bagheera. 
 

adauga in cos

 
 
 

Alegerea jucăriilor de pluș pentru copii de peste 6 ani

La această vârstă, copii de școală primară deja au înțeles în totalitate lumea din jurul lor, acum urmând să-și desăvârșească abilitățile care până de curând erau doar o provocare pentru ei. Asta nu înseamnă că nu se vor bucura la fel de mult atunci când primesc în dar un ursuleț de pluș cu inimioară sau jucării de pluș gigant, care să le înfrumusețeze locul de joacă. Iată câteva idei în ceea ce privește alegerea jucăriilor de pluș pentru școlari! 
 

Mama și Puiul - Urs Polar

Wild Republic este un producător de jucării de pluș ce are misiunea de a aduce pe piață jucării din pluș ce vin să stimuleze curiozitatea față de viața sălbatică, educându-i pe cei mici despre minunile naturii. Mama și Puiul - Urs Polar este un astfel de exemplu și cu siguranță copilul tău se va bucura să aibe în preajmă aceste jucării de pluș

 
Mama si Puiul - Urs Polar - pluș
adauga in cos
 
 

Mama si Puiul - Foca  

Asemenea jucăriei de pluș menționate anterior, Mama si Puiul - Foca este o jucărie de pluș drăgălașă, mai mult decât potrivită pentru un copil de 6 ani. Fă-i o surpriză frumoasă micuțului tău și adaugă-i încă 2 prieteni de pluș în colecție! 
 
Mama si Puiul - Foca
adauga in cos

 
 
 

Criterii de care să ții cont când alegi jucării de pluș 

Adaptarea jucăriilor de pluș la vârsta copilului nu reprezintă singurul criteriu de alegere a jucăriilor de pluș. Pentru a alege jucării de pluș de calitate, trebuie să ții cont de anumite criterii de selecție. Iată ce trebuie să iei în considerare atunci când alegi jucării de pluș pentru cei mici! 
 

Alege jucării de pluș în funcție de calitatea materialului și durabilitate

Așa cum sugerează și numele, jucăriile din pluș sunt realizate din material de pluș. Acesta este extrem de convenabil, deoarece arată și se simte asemenea blănii autentice. Mai mult decât atât, plușul provine din poliester, care, pe lângă faptul că este accesibil, este și extrem de durabil, ceea ce îl transformă într-unul prietenos cu copiii. De cealaltă parte, există și un alt tip de pluș, confecționat din fibre de mohair. Acesta are o textură mai moale, în timp ce copilul este mai puțin predispus la declanșarea diverselor alergii. 
 

Alege jucării de pluș în funcție de interesele copilului tău

Cel mic are o pasiune pentru animale acvatice? Atunci cu siguranță nu va fi impresionat de un cățel de pluș. Atunci când alegi o jucărie de pluș, trebuie să te gândești și la lucrurile care-i stârnesc interesul copilului tău. Dacă acesta dezvoltă o pasiune pentru dragoni și unicorni, o pisică de pluș nu se numără printre preferate! 
 

Alege jucării de pluș ce simbolizează momente speciale 

Jucăriile de pluș devin cei mai buni ai copilului tău, cu atât mai mult cu cât sunt primite în momente speciale. Tocmai te întorci dintr-o călătorie lungă? Copilul tău s-a îndrăgostit de un personaj Disney preferat? Oferă-i acestuia o jucărie de pluș care să marcheze acest moment special. Cu siguranță îți vei face copilul cel mai fericit!
       

​​​​​​

​​​​


Alegerea jicăriilor de pluș în funcție de vârstă

Jucăriile de pluș se numără printre cele mai bune companii pentru copilul tău, iar alegerea jucăriilor de pluș nu trebuie să fie atât de complicată pe cât pare. Ține cont de sugestiile noastre și alege cele mai potrivite jucării pentru copilul tău. Îl vei umple de bucurie cu acești noi prieteni cu puf!

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!