🥚🐇 Până la -40% reduceri pentru cadourile de 🎁Iepuraș!  

Engleza pentru copii: Metode rapide si eficiente de invatare

Engleza pentru copii: Metode rapide si eficiente de invatare

Limba engleză este una dintre dintre cele mai studiate limbi și, totodată, cel mai important instrument al comunicării la nivel global. Aceasta nu numai că facilitează accesul la diverse platforme informative, dar este și o calitate importantă atunci când vine vorba despre oportunitățile din carieră, de aceea este important să fie introdusă încă din primii ani de educație a copilului. 

Chiar dacă tehnologia avansată ne ușurează procesul de învățare a limbii engleze cu ajutorul unor platforme web, este esențial ca părintele să fie implicat activ în dezvoltarea abilităților lingvistice ale copilului. 
 

De ce e importantă limba engleză pentru cei mici?

Cum să îți ajuți copilul să învețe limba engleză: Ghid de la A la Z

Limba și limbajul au devenit cele mai importante mijloace prin care ne putem conecta la diverse culturi ale lumii. Învățarea unei limbi străine este un pas important în procesul de dezvoltare personală și profesională a oricărui individ, iar acesta ar trebui să înceapă chiar din primii ani de viață. 

Un studiu publicat în 2011 de către o cercetătoare americană pe nume Patricia Kuhl arată că perioada primilor ani de viață a copilului este cea mai potrivită pentru a învăța o altă limbă decât cea maternă, deoarece în acest fel se pun bazele bilingvismului. 

De asemenea, un alt studiu publicat de Thomas Bak în 2014 a demonstrat că învățarea unei limbi străine de la o vârstă fragedă ajută la dezvoltarea gândirii critice, stimulează creativitatea și imaginația și îmbunătățește capacitatea de concentrare. 
 

Cum îți ajuți copilul să învețe rapid și eficient engleză: 9 sfaturi practice

Pentru ca procesul de învățare să fie cât mai eficient și productiv, am creat un ghid care să vină în ajutorul părinților.
 

Stabilește o rutină

Mai întâi de toate, este important ca activitatea învățării limbii engleze să fie cât mai plăcută și confortabilă, astfel încât copilul să se simtă în largul lui. Stabilirea unei rutine este un pas care ajută la gestionarea eficientă a timpului de învățare, oferă consistență și previzibilitate sarcinilor de lucru. În felul acesta, îți ajuți copilul să învețe organizat și îi oferi ceva la care să se gândească dinainte și pe care să-l aștepte cu interes. 

Începeți cu o rutină de învățare acasă, cu sesiuni de aproximativ douăzeci, treizeci de minute pe zi. În timp, sesiunile se pot prelungi în funcție de viteza de învățare a copilului. Pentru ca atenția acestuia să rămână activă, toate activitățile ar trebui să fie scurte și variate, pentru a nu se plictisi și abandona procesul. 
 

Stabilește un obiectiv

Atunci când decizi că trebuie să-ți ajuți copilul să învețe limba engleză, stabilirea unui obiectiv este foarte importantă. Acest lucru ajută la o mai bună gestionare a sarcinilor de lucru și crește motivația, mai ales atunci când studiul devine dificil sau plictisitor. În acest fel, puteți să urmăriți împreună progresul și să vă dați seama cât de bine decurg studiile.
 

Apelează la învățarea prin imagini

Cum să îți ajuți copilul să învețe limba engleză: Ghid de la A la Z
adauga in cos
 

Imaginile au un impact foarte puternic atunci când vine vorba despre învățarea unei limbi noi și ajută la memorarea cuvintelor sau frazelor. Conectarea textului la imagini înseamnă o înțelegere mai aprofundată a sensului cuvintelor. 

Atunci când încerci să-ți înveți copilul anumite fraze, propoziții sau simple cuvinte, pentru el totul va părea abstract dacă nu le poate asocia cu o imagine și există riscul de a le uita mai repede. De exemplu, puteți începe prin învățarea literelor alfabetului și, ulterior, a cuvintelor cu ajutorul unui joc educativ cu flashcards, niște carduri speciale, cu o grafică atractivă și interesantă, care oferă o alternativă jucăușă întregii etape de învățare.
 

Facilizează învățarea prin intermediul poveștilor

Lectura în viața copiilor este o activitate care ajută foarte mult la stimularea imaginației și a creativității, dezvoltă empatia și inteligența emoțională, de aceea învățarea prin intermediul poveștilor este o metodă eficientă pentru însușirea limbii engleze. Literatura oferă cadrul perfect pentru a-i ajuta pe copii să înțeleagă diversitatea limbajului și să perceapă structurile cuvintelor în relație cu personajele. 

Există nenumărate cărți de învățare a unei limbi străine pentru copii, așadar citește alături de cel mic și încurajează-l să facă acest lucru și singur. Nu uita să alegi poveștile în funcție de nivelul de limbă al copilului! De asemenea, ilustrațiile bogate ajută foarte mult în decodificarea cuvintelor, mai ales pentru copiii care sunt începători, de aceea alegerea unor povești clasice ilustrate, precum Rățușca cea urâtă, reprezintă un plus în învățarea limbii. 

Dacă nu te simți sigur pe pronunția cuvintelor în limba engleză, poți apela la diverse platforme web unde vei găsi multe povești audio și video, diverse jocuri și chiar și povești care pot fi tipărite.
 

Apelează la învățarea prin intermediul jocurilor

Copiii au nevoie să fie stimulați continuu pentru a nu-și pierde rapid interesul. Jocurile pentru copii concepute pentru învățarea limbii engleze sunt un bun punct de pornire, deoarece încurajează lucrul în echipă, dezvoltă creativitatea și-l pun pe cel mic în situația de a căuta soluții creative. 

De asemenea, copilul nu se va simți presat sau obligat să învețe; scopul jocului este ca el să se simtă în largul lui. Învățarea prin intermediul jocurilor poate ajuta copiii să se concentreze mai bine, deoarece le exersează și răbdarea în timp ce așteaptă să treacă la nivelul următor. 
 

Urmăriți împreună emisiuni sau filme de animații în limba engleză

Una dintre metodele cele mai des întâlnite de învățare a limbii engleze este contactul direct cu limba propriu-zisă, prin intermediul emisiunilor educative, a filmelor de animație sau a diverselor clipuri video, cu sau fără subtitrări. 

Această metodă este nu numai relaxantă, dar este și un prilej pentru îmbogățirea vocabularului și pentru îmbunătățirea pronunției cuvintelor. De asemenea, copilul va putea corela sunetele cu imaginile de pe ecran, astfel încât va învăța să pună în context anumite cuvinte.
 

Folosiți cursuri și materiale online

Învățarea limbii engleze poate deveni o sarcină cu multe provocări, mai ales atunci când este vorba de a o preda unui copil. Folosiți cursuri și materiale online care vă stau la dispoziție gratuit și care pot facilita mult procesul de învățare. 

În mediul online există multe resurse care vin în ajutorul părinților, dar și al profesorilor sau a altor cadre didactice. Aceste materiale sunt utile mai ales pentru a gestiona partea de gramatică a limbii engleze, acolo unde pot apărea diverse blocaje, transformând procesul de învățare într-unul interactiv. În felul acesta, copilul este stimulat și nu va mai privi limba engleză ca pe ceva greoi și plictisitor.
 

Folosiți limba engleză în conversațiile de zi cu zi

Odată ce ați început să progresați în studiu, este important să începeți să folosiți limba engleză în micile conversații de zi cu zi. Fie că este vorba de cuvinte sau fraze mai lungi, practicarea limbii este esențială pentru a o putea stăpâni. Odată ce vei începe să vorbești în limba engleză cu cel mic, acesta va putea să înceapă să gândească direct în limba respectivă foarte curând. 

Fii răbdător și încurajează-l să intre în mici conversații; nu te teme de greșeli și încearcă să te adaptezi la stilul său de a învăța. În cazul în care acest lucru nu vine natural, te poți folosi de diverse materiale ajutătoare, așa cum sunt cuburile pentru conversații, pentru a face ca discuțiile să fie mai interactive și mai atrăgătoare.
 

Oferă feedback copilului tău

Este important să oferi mereu feedback și să explici copilului unde anume a greșit, dar și să-l apreciezi atunci când oferă răspunsurile corecte. Feedbackul are rolul de a disipi neclaritățile din mintea copilului și de a-i oferi încredere în forțele proprii. 

În acest fel îl vei ajuta să-și formeze conceptul de autoevaluare și, pe termen lung, el îl va percepe natural atunci când îl primește la școală. Mai mult decât atât, feedbackul ajută la o mai bună memorare a unor idei sau concepte în procesul de învățare.

Atunci când decizi să-ți ajuți copilul să învețe limba engleză este important să reții că a greși este firesc și că procesul de învățare este diferit pentru fiecare persoană. Nu te descuraja atunci când copilul tău dă semne de plictiseală sau de indiferență, ci încearcă să-l susții și să-l încurajezi să-și formeze propriul stil de studiu. Amintește-ți că repetiția este mama învățăturii și că pentru a stăpâni foarte bine limba engleză este nevoie de multă susținere și implicare activă în etapele de învățare ale copilului tău.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!