Dezvoltare personala

Afiseaza: 6 produse

 Filtre
Jocul și joaca au un rol esențial în dezvoltarea armonioasă a copiilor, încă de la vârste fragede. După cum le spune numele, jocurile educative contribuie la educația puilor de oameni – inclusiv la educația emoțională. 

Fiindcă jocurile îi pot ajuta pe cei mici să-și recunoască emoțiile, să le gestioneze mai bine și să le exteriorizeze în fața celorlalți, fie ei membri ai familiei sau prieteni, am creat gama de jocuri de dezvoltare personală

Dincolo de faptul că acestea îi ajută pe cei mici să învețe mai multe despre cum funcționează universul emoțiilor, jocurile de dezvoltare personală pentru copii au și alte avantaje - deloc de neglijat! De pildă, unele dintre acestea contribuie la îmbunătățirea aptitudinilor de comunicare. Un exemplu în acest sens este jocul Comunicare și dezvoltare personală. Kit educativ pentru preșcolari, care se adresează copiilor cu vârsta de peste 3 ani și care reprezintă un instrument esențial pentru: învățarea alfabetului, dezvoltarea limbajului, activarea și încurajarea laturii creative. 

După cum poți observa, astfel de jocuri contribuie la dezvoltarea multilaterală a copiilor: aceștia nu doar că se descoperă pe ei înșiși, ci și descoperă lumea înconjurătoare și mecanismele ei de funcționare și, foarte important, învață o serie de lucruri utile despre oameni. Multe jocuri de dezvoltare personală au printre obiective dezvoltarea laturii empatice, o calitate esențială în comunicarea interpersonală și de grup. 

Cum reușesc, însă, copiii să devină (mai) empatici prin joc? Iată una dintre explicații: prin poveste sau, mai bine spus, prin povești, cei mici fac cunoștință cu tot felul de personaje care pot trece prin situații mai mult sau mai puțin fericite. Descoperind astfel de povești, copiii le pot raporta la viața de zi cu zi, la realitate, iar în momentul în care întâlnesc o persoană cu o poveste similară, o înțeleg mai bine. Astfel, copiii nu doar că își descoperă, încetul cu încetul, propriul univers emoțional, ci învață să trateze cu mai multă blândețe și emoțiile colegilor, prietenilor, oamenilor pe care îi întâlnesc.
 

Suport clienti 9⁰⁰ - 18⁰⁰

+40214560069 comenzi@deajoaca.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!