🥚🐇 Până la -40% reduceri pentru cadourile de 🎁Iepuraș!  

Jucător, părinte, creator: „Jucărie la cutie”

Jucător, părinte, creator: „Jucărie la cutie”
Universul copilăriei este magic.

Şi ce poate fi mai frumos decât să poţi reveni la el, în forţă, la vârsta adultă, odată cu primul copil? Sau al doilea. Sau...

Aşa s-a întâmplat şi cu Andreea şi Alina, care din postura de proaspete mame s-au reinventat şi au găsit o altă cale de a se apropia de universul acesta magic, jucându-se cu copiii lor. Au explorat jocurile şi jucăriile de pe piaţă şi, la un moment dat, explorarea a devenit creaţie. Ce-ar fi să fac şi eu...

Aşa s-a născut „Jucărie la cutie”, în mai 2017, un proiect în care şi-au pus sufletul, cunoştinţele anterioare, personale şi profesionale şi în care investesc acum timp şi energie cu un entuziasm care pentru noi a fost molipsitor. Am descoperit acest brand românesc şi ne-a plăcut entuziasmul şi dedicaţia celor două antreprenoare. Şi cum produsele lor sunt în aceeaşi linie cu direcţia noastră de dezvoltare actuală, iar De-a joaca şi-a propus să susţină brandurile româneşti de jocuri, jucării şi produse educaţionale, veţi găsi produsele Jucărie la cutie pe site-ul nostru. Iar în rândurile de mai jos puteţi afla câte ceva despre cum s-au născut aceste produse.

Drumul de la jucător la creator

Răspunsul la întrebarea „cum ajungi de la părinte care se joacă alături de sau cu propriul copil la creator de jucării” nu este simplu şi nici nu are legătură doar cu omul din spatele procesului. Contribuie, la acest drum, o serie de factori: tehnologiile de producţie au ajuns, acum, disponibile atât financiar, cât şi logistic. Apariţia spaţiilor de tip hub, şi co-working, apariţia incubatoarelor de afaceri – chiar şi conceptul de startup – au ajutat la apariţia unui altfel de antreprenoriat, unde, dacă ai destulă pasiune şi perseverenţă, poţi reuşi chiar şi în lipsa unui capital major. Provocările unei afaceri noi, chiar şi pentru o pereche atât de potrivită în afaceri precum o arhitectă şi o economistă, sunt mari, însă; dar când inspiraţia vine din lumea copilăriei şi mai este sprijinită şi de o orientare pedagogică sau de o filosofie de parenting în acord cu vremurile, care priveşte spre viitor, spre noile aptitudini şi abilităţi pe care ar trebui să le cultivăm la copiii noştri, pentru a-i pregăti pentru lumea nouă ai cărei zori îi trăim.

Inspiraţia au fost propriii copii şi cu ce se joacă ei

Andreea mi-a povestit că principiile jocurilor din sistem Montessori – care „foloseau lemn mult, jocuri simple – nu plastice, nu foarte colorate, nu foarte stimulative” – au stat la baza produselor educaţionale create de ea. Lemnul, fetrul, plexiglasul, hârtia autocolantă, acestea sunt materialele, iar tehnologia folosită, în afară de tipărirea textului, este din zona bricolajului şi a manufacturii. Această muncă manuală – tăiat, lipit, îmbinat – le relaxează, bricolajul care te reconectează cu materia este benefic, spun studiile recente care arată că învăţarea teoretică, la rece, este mai puţin eficientă decât cea „hands-on”, cu mâinile pe materie. Alte studii demonstrează că dimensiunea haptică a muncii este terapeutică în sine – să atingi materia, să creezi „cu mâinile tale” te poate ajuta să te reconectezi şi să scapi de stres.
Capitalele şi steagurile lumii, Joc educativ de geografie, +6 ani
 adauga in cos

Însă direcţia în care au luat-o cu Jucărie la cutie a fost apropiată de a unor materiale educaţionale care ar putea, de exemplu, să devină auxiliare pentru învăţarea cifrelor, literelor, matematicii, dar şi a geografiei. Astfel, Formele majore de relief, Europa, Forme geometrice, Fracţii, jocuri de tip boardgame, cu ţări sau cu animale sunt tot atâtea produse create de Andreea şi Alina, care inovează continuu şi care deja gândesc actualizări pentru jocurile existente.
Călătoria animalelor, Joc educativ de invatare a animalelor, +5 ani
adauga in cos

Un joc de tip boardgame creat sub brandul Jucărie la cutie pe care aveţi ocazia să îl jucaţi cu copiii voştri, interesant şi atractiv tocmai prin îmbinarea dintre joc şi învăţare, este Capitalele si Steagurile lumii: să găseşti ţara al cărei steag îl ai în mână, să o identifici mental şi să poţi plasa steagul pe hartă – un joc de echipă care face geografia foarte interesantă şi interactivă. Contactul cu materia, plasarea cu mâna a steagului pe hartă sunt căi de învăţare aplicată care nici măcar nu seamănă a învăţare. Căci cine a mai pomenit să înveţi... dând cu zarul şi înfigând steguleţe pe o hartă? Sau sărind pe o tablă de joc, conform culorilor şi semnelor de pe zarul personalizat?

Aşadar, vă invităm să exploraţi produsele Jucărie la cutie şi să sprijiniţi antreprenoriatul românesc.
 Capitalele şi steagurile Europei, Joc educativ de geografie, +7 ani
 adauga in cos

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!