Gama de
jocuri educative este atât de largă, încât există de la jocuri pentru antrenarea memoriei, până la jocuri de dezvoltare a imaginației; de la
jocuri de rol, până la jocuri pentru dezvoltarea emoțională.
Jocurile pentru dezvoltarea emoțională la copii joacă un rol esențial în evoluția armonioasă a puilor de oameni. Este important ca aceștia să descopere lumea înconjurătoare, dar la fel de important este să își cunoască, încetul cu încetul, propriul univers emoțional, adică să înțeleagă ce sunt emoțiile, să le diferențieze, să își poată recunoaște și manifesta propriile emoții, ca mai apoi să le poată înțelege și pe ale celorlalți, deci să înceapă să-și dezvolte latura empatică, o calitate extrem de importantă pe tot parcursul vieții.
Tocmai pentru că jocurile și jucăriile pentru dezvoltarea emoțională nu ar trebui să lipsească din colecția niciunui copil, noi, cei de la Deajoaca.ro, le-am dedicat o categorie specială în rândul jucăriilor educative. Ba mai mult, am inclus jocuri și jucării pentru dezvoltarea emoțională adecvate chiar și pentru cei foarte mici, de doar 3 ani. Iată câteva exemple pe care le-ai putea cerceta: Cutia mea cu emoții, Mic Ritual Zen.
Copilul tău este deja școlar și are nevoie de alt tip de jocuri pentru dezvoltarea emoțională? Nu îți face griji: aici găsești inclusiv jocuri pentru preadolescenții de 9-10 ani, așa cum este Personality game sau Emotijovia - acesta din urmă poate fi jucat de 2-4 jucători, ceea ce înseamnă că oferă o oportunitate grozavă de a petrece momente distractive în familie, într-o seară liniștită sau într-o dimineață de weekend în care vă adunați cu toții.
Jocurile pentru dezvoltarea emoțională nu doar că îl vor ajuta pe copil să înțeleagă mai bine ce se petrece înlăuntrul lui, ci și îl vor ajuta să se adapteze mai ușor și să reacționeze la diferite situații cu care se poate confrunta - ca atunci când pierde o competiție și se simte furios.