Colectia Animalele Planetei e acum aici 👈🚚Tranport gratuit pentru abonamente si cadouri garantate!

Carti de povesti

Afiseaza: 1-48 din 60 produse

 Filtre

Cărți de povești pentru copii si bebeluși

Cititul de la vârste cât mai mici ajută la dezvoltarea creierului, a abilităților lingvistice, stimulează creativitatea și consolidează relația dintre părinte și copil. Acestea sunt doar câteva dintre lucrurile extraordinare pe care le poate face o astfel de carte pentru micuții noștri.

Deajoaca.ro ți-a pregătit o selecție  a celor mai bune cărți cu povești pentru copii, a celor mai captivante aventuri și a celor mai colorate desene. Bucură-te de clipe magice alături de copilul tău.
 

Când și cum le citim copiilor?

Specialiștii în educație și parenting încurajează părintii să le citească bebelușilor cât mai devreme. Astfel, poți începe să-i citești copilului tău de la 6 luni, pentru că, deși pare mic, puterea lui de înțelegere este mare.

Bebelușii și copii sunt asemănați cu niște bureți care absorb tot ce se întâmplă în jurul lor, de la emoții, la stări de spirit și până la limbajul verbal și non verbal. În timp ce le sunt citite povești, mintea lor funcționează, dau frâu liber imaginației, ascultă activ și învață din lecțiile ”predate” de personaje.

Cititul celor mici nu reprezintă doar o modalitate de a le inspira dragostea pentru cărți, ci și o modalitate de a le dezvolta vocabularul. Pentru început, efectele acestei activități se resimt în vocabularul pasiv, cel de înțelegere, iar mai apoi, în vocabularul activ, cel de exprimare a imaginii-cuvânt.
 

Beneficiile nebănuite ale poveștilor

Cărțile cu povești pentru copii aduc o mulțime de beneficii atât celui mic, cât și relației pe care acesta o are cu părintele sau. Printre numeroasele beneficii amintim:

Dezvoltarea abilităților de ascultare – ascultarea unei povești implică și un anumit nivel de înțelegere din partea copilului, iar acesta la rândul lui depinde de capacitatea celui mic de a acorda atenție anumitor lucruri. Experții consideră că ascultarea este o abilitate pe care copii trebuie să o dobândească înainte de vârstă de 7 ani.

Dezvoltarea limbajului – numeroase studii au arătat că bebelușii cărora părinții le citesc și le vorbesc mai mult deprind mai repede abilitățile lingvistice, dar își dezvoltă și capacitatea de rezolvare a problemelor.

Stimulează creativitatea – cărțile de povești deschid copilului o lume cu totul nouă. De cele mai multe ori, poveștile folosesc elemente fantastice, care îi ajută pe copii să gândească neconvențional. Având o imaginație bogată, lectura le hrănește creativitate și este foarte importantă pentru dezvoltarea intereselor și ideilor.
 

Întrebări frecvente:

 

De la ce vârstă putem să le citim copiilor povești?

Lectura este încurajată de la vârste fragede, astfel că poți să începi să le citești copiilor povești începând cu vârstă de 6 luni.
 

Ce beneficii au cărțile cu povești pentru copii?

Cărțile cu povești pentru copii au o mulțime de beneficii, precum: dezvoltarea imaginației, dezvoltarea legăturii armonioase cu părintele, petrecerea timpului de calitate împreună, dezvoltarea vocabularului, antrenarea atenției și a capacității de concentrare dezvoltarea abilităților de comunicare sau învățarea unor experiențe de viață.
 

Ce cărți cu povești găsești pe Deajoaca.ro?

Deajoaca.ro ți-a pregătit o selecție a celor mai interesante cărți cu povești pentru copii, precum ”Din lumea celor care nu cuvânta”, ”10 basme clasice care ne fac mai buni”, ”Prințul fericit și alte povești”,”Muna și iepurașul de pe lună” sau ”Primele lecturi”.

Suport clienti 9⁰⁰ - 18⁰⁰

+40727748321 comenzi@deajoaca.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!