🥚🐇 Până la -40% reduceri pentru cadourile de 🎁Iepuraș!  

Idei de activitati practice pentru copii: Exemple si beneficii

Idei de activitati practice pentru copii: Exemple si beneficii
Mișcarea în aer liber este esențială la orice vârstă, pentru o bună sănătate fizică și mentală a unui individ. Pentru copiii mici însă, atât pentru preșcolarii de 4-5 ani cât și pentru cei aflați la școală, activitățile și jocurile alături de camarazi de joacă de aceleași vârste ar trebui să fie prioritare în agenda zilnică, datorită beneficiilor pe care le au pentru dezvoltarea lor armonioasă pe termen lung. 

Odată ce micuții au început să prindă gustul aventurilor și al interacțiunii cu alți copii, ei adoră să fie alături de alți parteneri de joacă, pentru ei jocurile fiind cel mai bun prilej de distracție și amuzament. Tehnologia la care, din neatenția sau neglijența părinților, unii dintre ei sunt tot mai frecvent expuși îi determină pe micuți să fie tot mai des atrași spre acest tip de consum facil, care nu face decât să le întârzie dezvoltarea abilităților verbale, motrice și chiar cognitive.

Iată de ce este extrem de important pentru piciul tău să petreacă timp afară, și ce fel de jocuri și activități distractive îți propunem pentru un copil de 5 ani.
 

Beneficiile activităților în aer liber pentru copii

Mișcarea, joaca și sportul în aer liber au beneficii de necontestat la nivel fizic și mental pentru copii, după cum arată orice studii efectuate de medici și psihologi pe această temă. Iată o enumerare a doar unora dintre acestea:
 

Activitatea în aer liber stimulează în mod natural dorința de cunoaștere a copiilor

Începând din primele lor etape de dezvoltare, copiii învață să cunoască lumea din jur prin intermediul simțurilor, dar și al jocurilor sau activităților distractive, ele reprezentând cel mai natural și la îndemână mediu de învățare pentru ei. Prin mișcare și acțiune în aer liber, copiii iau contact direct cu ceea ce-i înconjoară, lucru care le stimulează curiozitatea și dorința de a afla mai multe despre ceea ce văd, aud și ating, despre natură și geografie.
 

Viața reală se intersectează cu învățarea

Un cadru natural este cel mai calm și potrivit univers în care un copil de 5 ani își poate exersa abilitățile de explorare și de descoperire a vieții din jurul său. Acest tip de interacțiune și experiență directă cu natura îi pregătește în mod activ terenul pentru noțiunile mai abstracte cu care el se va confrunta, mai târziu, la școală.
 

Copiii învață răbdarea și concentrarea 

Suprastimularea la care sunt supuși copiii când practică jocuri pe tabletă sau smartphone îi determină să dea dovadă fie de nerăbdare, fie să fie deosebit de apatici în anumite situații. Ai observat, însă, cu câtă plăcere un pici de câțiva ani descoperă, cu uimire, petalele colorate ale unei flori, sau câtă răbdare are să construiască un castel de nisip?

Acțiunile în aer liber îi ajută pe copii să se concentreze mai bine pe jocuri și activități care le fac plăcere, unde ei pot fi implicați în mod activ în ceea ce fac. În plus, exersarea acestor abilități la 4-5 ani le va fi de folos mai târziu la școală, când ei vor trebui să stea liniștiți pentru mai mult timp în clasă.   
 

Cei mici învață controlul și cooperarea

Prin intermediul jocurilor desfășurate în grup, alături de copii de aceeași vârstă, cei mici învață în mod natural despre ce înseamnă prietenia și empatia față de ceilalți importanța, și conștientizează importanța socializării și a comunicării.

În plus, dacă are de urcat, de exemplu, un perete pentru escaladă de unul singur, un copil va afla direct despre ceea ce înseamnă acest lucru, dar și cum poate fi în control direct asupra acțiunilor sale.
 

Își folosesc imaginația și creativitatea

Jocurile și activitățile outdoor îi stimulează cel mai bine pe micuții de orice vârstă să-și dezvolte imaginația și creativitatea atunci când au de depășit obstacole sau de a găsi soluții, de a crea jocuri amuzante împreună, sau de a căuta cu toții comori ascunse.
 

Expunerea la un mediu natural este esențială pentru sănătate

Nu în ultimul rând, acțiunile desfășurate outdoor au un rol esențial pentru sănătate. Mișcarea în aer liber reduce riscul de obezitate, crește sinteza de Vitamina D și implicit ajută la reducerea altor probleme ce pot să apară ulterior, printre care exterahitismul sau chiar depresia infantilă.

activitati in aer liber pentru copii
 

Idei de activități și jocuri pentru copiii de 5 ani

Iată ce tipuri de jocuri și jucării pentru exterior îți propunem pentru piciul tău de cinci ani.
 

Expediție ori safari pe bicicletă

Vârsta de 5-6 ani este ideală pentru ca un copil să învețe de unul singur mersul pe o bicicletă mai mare, supravegheat desigur de unul dintre părinți. Suntem siguri că varianta Spiderman, cu cadru din oțel, șa reglabilă, kit de iluminare și roți ajutătoare care pot fi detașate la nevoie va fi una pe placul său, și îl va însoți în excursiile preferate!
 
Bicicletă 16” Spiderman
 

Tiroliana

O tiroliană de dimensiuni mai mici este potrivită chiar și pentru copiii de cinci ani, deoarece în acest fel ei își testează în aer liber curajul și agilitatea. Variantele profesionale, dar pe care le poți instala la tine în curte, includ un cărucior din oțel, un cablu de 25 m și arc de frânare, dar poți opta și pentru varianta de scaun ce poate fi folosit ca leagăn de sine stătător.
Tiroliană profesională pentru copii
adauga in cos
 

Escalada

Un set pentru escaladă este ideal pentru copiii curajoși, cu spirit de aventură. Sunt disponibile în variante diferite (mic, mediu, mare), pentru vârste diverse, fiecare dintre acestea având montate câte cinci pietre de alpinism din polyresin de înaltă calitate, fixate în așa fel încât să împiedice rotirea. 
Set escaladă KBT, 5 culori
adauga in cos
 

Toboganul

Datul pe tobogan este oricând un prilej de amuzament pentru cei mici. Pentru vârsta de 5 ani alege un model de dimensiuni mai mari, între 225 - 290 cm. Oricare variantă cu rampă poate fi folosit și ca tobogan cu apă, prin conectarea unui furtun la spate, ideal drept joc de vară pentru copii.
 

Tobogan cu rampă

adauga in cos
 

Zmeul

Dintre jocurile copilăriei, înălțatul unui zmeu poate fi potrivit la orice vârstă, mai mică sau mai mare. La vârsta de cinci ani, unul de dimensiuni 70 x 60 cm și coadă de 250 cm, confecționat din materiale non-toxice, este garantat pentru a-i asigura celui mic distracția perfectă!
zmeu
adauga in cos
 

Vânătoarea de comori

Unul din cele mai instructive și amuzante activități pe care micuțul tău le poate practica în aer liber alături de părinți sau alți prieteni de joacă este vânătoarea de comori. Poți ascunde în curte, pentru a căuta apoi împreună, atât un ou de T-Rex mare și colorat, cât și o turturea ce scoate sunete, un ou mic puișor sau orice alte jucării ce pot fi găsite de micuțul sau micuța ta prin grădină.
ou mic puisor
adauga in cos
 

Set cu instrumente muzicale

Începând cu vârsta de 3-4 ani, este momentul să încurajezi pasiunea pentru dans, muzică sau pictură a piticului tău. Un set de instrumente muzicale din lemn este ideal dacă a ajuns deja la cinci ani, deoarece își poate testa acum talentele nou-descoperite. 

Mai mult, aceste înclinații naturale ale sale pot fi exersate nu doar în casă, ci și în aer liber, unde micuțul poate cânta nestânjenit! Zurgălăi, maracas, castaniete sau tamburină, toate se află în acest set și așteaptă să fie descoperite prin sesiuni muzicale cât mai creative și originale!
Set de instrumente muzicale din lemn
 

Minge pentru sărit

Mingea este ideală pentru un copilaș de cinci ani deoarece îl ajută să-și pună mușchii în mișcare, să-și dezvolte echilibrul, dar și să-și consume din energia sa neîntreruptă! Poți opta și pentru o variantă de trambulină cu plasă, la fel de eficientă pentru a-l ajuta pe micuț să-și descarce energia.
Minge pentru sărit - Unicorn
adauga in cos
 

Balansoar

Un leagăn cu frânghie sau un balansoar sunt de nelipsit în aer liber pentru relaxarea și deconectarea celor mici. Indiferent de spațiul curții sau terasei tale, poți opta pentru varianta cea mai la îndemână pentru mititelul tău: un leagăn cu șezut de lemn, unul cu suport de cauciuc și prevăzut cu frânghie, sau un cuib sweebee, ce pot servi pentru deliciul și amuzamentul cât mai multor copii.
 

Leagăn rotund din plastic

 

adauga in cos
 

Coarda

O coardă viu colorată pentru sărit este una din jucăriile preferate încă de pe vremea părinților. Și nu este de mirare, pentru că este una din cele mai amuzante și relaxante modalități prin care un copilaș de 3-5 ani se poate distra, în timp ce se menține totodată cât se poate de sănătos! Achiziționează una sau două și pentru amicii săi, pentru un prilej de distracție în grup!

coarda copii

 

adauga in cos


Oricare dintre aceste jocuri și activități recreative pentru copiii de cinci ani pot fi exersate în mijlocul naturii, alături de părinți sau de alți parteneri de joacă. 

Ca preșcolar, joaca și distracția în aer liber ar trebui să constituie principala preocupare a unui copil, deci asigură-te că încurajezi și ești alături de micuțul tău cât mai des în aer liber, pentru a-i stimula această dorință naturală de cunoaștere și explorare a lumii înconjurătoare și pentru a vă bucura împreună de toate beneficiile pe care le oferă astfel de acțiuni!

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!