🥚🐇 Până la -40% reduceri pentru cadourile de 🎁Iepuraș!  

Băița bebelușului: Temperatura si frecventa corecta

Băița bebelușului: Temperatura si frecventa corecta
E timpul pentru băiță! Odată ce ajungi acasă de la maternitate, unul dintre principalele gânduri care îți trec prin minte se conturează în jurul îngrijirii puiului tău. Oare când este indicat să îl speli pe cel mic?  Cum se face băiță bebelușului? O să te descurci? Acestea sunt doar câteva întrebări dintr-un șir larg de nelămuriri, întrebări care vin la pachet cu numeroase emoții și trăiri puternice. Este normal să fie așa și dacă prima băiță ți se pare solicitantă din punct de vedere emoțional, să știi că, odată cu trecerea timpului, orice părinte va deveni expert în acest sens. Din rândurile următoare vei afla cât de des se face băiță bebelușului, care este temperatura recomandată pentru ritualul de îngrijire, dar și care sunt elementele necesare pentru a-i crea micuțului o atmosferă plăcută.
 

Prima băiță a bebelușului

Prima baie a bebelușului se face la scurt timp după naștere, dar nu imediat ce acesta face cunoștință cu mămica. De ce? La naștere bebelușii au pielea acoperită cu vernix, o substanță cu proprietăți antimicrobiene. Din acest motiv, mulți medici recomandă ca bebe să fie spălat puțin mai târziu.

Odată ce ajungi acasă, va trebui să te descurci cu întreaga rutină zilnică fără ajutorul personalului medical, iar băița este o adevărată provocare pentru părinți. De altfel, prima băiță a nou născutului este motiv de bucurie pentru toți membrii familiei, fiind o experiență unică pentru toți ce apropiați. Va trebui să te asiguri că ai o cădiță potrivită pentru un nou născut și că ai la îndemână tot ceea ce este necesar, inclusiv câteva figurine colorate. Te întrebi ce se pune in prima băiță a bebelușului? Ei bine, pentru prima dată, apa este suficientă, mai ales că îl poți masa ușor cu o loțiune specială pentru hidratare, o loțiune cu miros plăcut. Pe viitor poți folosi șampon și săpunuri speciale pentru copiii de vârsta lui.
 

Temperatura apei pentru băița bebelușului

Fie că vorbim despre băița noului născut ori despre băița voinicelului care s-a obișnuit deja cu această rutină, temperatura apei trebuie să fie de 37 – 38°C, în timp ce temperatura din baie sau din cameră ar trebui să fie de aproximativ 26 - 27°C. Dacă în urmă cu ceva timp, mămicile măsurau temperatura apei pentru băița bebelușului cu cotul sau cu încheietura mânii, tu poți apela cu ușurință la ajutorul unui termometru special. Medicii sunt de părere că o apă mult prea caldă îi poate provoca micuțului arsuri, în timp ce o apă mult prea rece îi poate crea disconfort și senzația de frig. De reținut este și faptul că prima băiță nu trebuie să dureze mai mult de 5 – 7 minute. Bebe are pielea sensibilă în această perioadă și nu este indicat să petreacă prea mult timp în apă.
 

Frecvența băilor bebelușului

Te întrebi cât de des se face băiță bebelușului? Ei bine, aceasta este o întrebare care poate avea diferite răspunsuri de la un caz la altul. Unii medicii recomandă ca bebe să fie spălat de 2 – 3 ori pe săptămână, alții sunt de părere că puiul poate merge la băiță la fiecare 2 zile, iar alții spun că îi poți face baie prichindelului chiar și în fiecare zi. Cel mai bun sfat pe care îl poți primi în acest sens va veni chiar de la medicul pediatru. Rutina de seară, o rutină care să includă și o băiță este în strânsă legătură cu dezvoltarea bebelușului pe luni. Odată cu trecerea timpului el va avea diferite nevoi și, în același timp rutina voastră se va schimba de la o zi la alta.

baita bebe
 

Cum îi faci baie bebelușului?

Înainte de a-i face baie lui bebe, va trebui să îndepărtezi scutecul, sprijinindu-i cu o mâna capul și umerii. Cu ajutorul celeilalte mâini vei trece apa peste corpul lui, având grijă să nu îl stropești în ochi și urechi. Dacă în primele luni tot acest proces poate părea dificil și emoționant în același timp, odată cu trecerea timpului, bebe se va obișnui, iar când va sta în șezut băița va deveni un nou motiv de distracție și voie bună.
 

Necesarul de care ai nevoie pentru băiță

Fie că vorbim despre prima băiță ori despre rutina de seară a prichindelului care a prins curaj și s-a obișnuit cu acest ritual, orice părinte trebuie să știe care este necesarul de care are nevoie pentru o experiență reușită.
 

Lucruri de care ai nevoie pentru băiță

Pentru ca băița să fie un moment relaxant pentru întreaga familie, asigură-te că bebe are o cădiță potrivită pentru vârsta lui și că ai la îndemână un prosop moale și suficient de mare, tampoane pentru spălatul feței, scutece și hăinuțe curate de schimb. Va fi mult mai ușor să îl usuci și să-l îmbraci dacă ai toate cele necesare pregătite. De altfel, pentru ca experiența să fie mult mai distractivă, poți aduce în baie câteva jucării pentru copii. În acest fel îl poți face pe cel mic să se detașeze și să își înfrunte eventuala teamă de apă. Reține și faptul că există copii care se adaptează ușor și cărora le face plăcere să petreacă mult timp în apă, dar există și copii care au nevoie de ceva mai mult timp pentru a se simți relaxați pe parcursul băiței.
 

Produse cu care poți spăla bebelușul

Așa cum ai înțeles, pentru prima băiță apa este suficientă. Apoi, poți introduce în ritualul zilnic șampoane, geluri de duș și săpunuri concepute special pentru prichindei. Asigură-te că optezi doar pentru produse fără parabeni și că eviți prosoapele care pot irita pielea sensibilă a micuțului tău. De altfel, poți folosi și un burețel special pentru bebeluși, iar după ce pielea acestuia este uscată, poți introduce în rutină uleiurile și soluțiile pentru masaj.

bebelusul dupa baita
 

Beneficiile băiței pentru bebeluș

Acum știi când și cum să îi faci baie lui bebe, dar te-ai gândit vreodată care sunt principalele avantaje ale acestui ritual de seară. Iată câteva dintre acestea:
  • Băița induce somnul și este de mult ori un pas esențial în rutina de seară;
  • Băița îl poate calma pe bebe în timpul episoadelor de regresie a somnului;
  • Băița este o nouă experiență captivantă pentru mulți copii care adoră să petreacă timpul în apa cu spumă, alături de jucăriile preferate;
  • Băița ajută la crearea unei legături puternice între micuțul explorator și părinții acestuia.
 

Sfaturi pentru o băiță reușită

Urmează să îi faci prima băiță lui bebe? Iată ce ar trebui să știi despre această experiență:
  • Nu îl pune în cădiță atunci când apa de la robinet curge. Riști ca temperatura să se modifice;
  • Pune în cădiță un covoraș din cauciuc special conceput ca bebe să nu alunece;
  • Nu folosi produse care să irite pielea prichindelului tău;
  • Nu lăsa niciodată copilul nesupravegheat în apă.
Așadar, băița bebelușului este un moment de mare bucurie pentru toți membrii familiei, dar și un proces ce trebuie tratat cu deosebită atenție și responsabilitate.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!