Comenzile plasate în această perioadă vor fi prelucrate începand cu data de 7 mai! Vă dorim Sărbători Fericite cu pace și lumină!  

15 Activități și jocuri potrivite pentru copii de 1 an

15 Activități și jocuri potrivite pentru copii de 1 an
Ce poate fi mai frumos decât o porție nesfârșită de joacă, bucurie și multe zâmbete în familie? La 1 an, voinicii devin tot mai activi și dornici să exploreze. Sunt capabili să înțeleagă cerințele simple, sunt extrem de atașați de părinți și, în general, de cei cu care locuiesc în aceeași casă. În această perioadă, dar și mai târziu, copilul are nevoie de ajutor. El trebuie stimulat din toate punctele de vedere, iar aici ne referim la jocuri și activități pentru bebe la 1 an.

Timpul petrecut împreună cu copilul tău este baza dezvoltării adultului de mai târziu. Așa se face că există o întreagă listă cu activități menite să-i atragă atenția, să-l distreze, dar și să-i stimuleze toate simțurile. Amintim, în cele ce urmează, despre importanța jocului și îți prezentăm 15 idei de activități pentru copii de 1 ani.
 

Activități și jocuri pentru copii de 1 an

Vârsta de 1 an vine la pachet cu dorința prichindeilor de a experimenta cât mai multe lucruri pe cont propriu. Acum sunt mult mai stăpâni pe propriile piciorușe și pot înțelege cum stă treaba cu principiul cauză-efect. Rolul părinților este în continuare acela de a interacționa cu micuțul pe tot parcursul zilei, de a-l învăța lucruri noi și de-ai oferi posibilitatea de a experimenta lumea înconjurătoare – o lume colorată, cu sunete vesele și o mulțime de curiozități.
 

O poveste pe zi

Dacă ar fi să creionăm o listă cu lucruri utile pentru copiii de 1 an, am pune cărticelele pe primul loc. Lectura trebuie să facă parte din rutina voastră zilnică chiar și acum, când pe el îl atrag mai mult ilustrațiile și vocea blândă a mamei. Cum există mai multe tipuri de cărți pentru copii, ai posibilitatea de a opta atât pentru variante cu povești scurte și cu ilustrații, cât și pentru cărți senzoriale, cărticele cu poezii sau alte modele interactive.
 

Mergem la pescuit

Pescuitul jucăriilor se află, de asemenea, pe lista cu activități  pentru copii 1 an jumate. Există jucării speciale de pescuit pe care le poți folosi atât în pătuț sau pe covor, cât și în cădiță, în momentul în care bebe face băiță. Așa își va exersa coordonarea ochi-mână, dar și va cunoaște principiul cauză-efect.

jucarii copii 1 an
 

Castele de nisip

Dacă vremea e frumoasă, iar împrejurările îți permit să ai acces la o groapă cu nisip, trebuie să-l scoți pe prichindel la aer. Asigură-te că pui în bagaj cât mai multe forme și figurine vesele. Nu va putea construi singur un castel de nisip, dar nici nu va refuza ajutorul părinților.
 

Sortăm și ne distrăm

Spre norocul părinților, azi există o gamă diversificată de jucării pentru copii de 1 an: de la jucării senzoriale și de motricitate, până la jucării de sortare și alte articole distractive și educative. Jucăriile de sortare, de exemplu, îi oferă micuțului posibilitatea de a gândi critic, de a lua propriile decizii, de a vedea efectul creat și de a găsi soluții pentru a rezolva diferite situații. În plus, îl ajută să învețe cum stă treaba cu organizarea. Treptat, îl poți ruga să sortați împreună și alte obiecte din casă. Mami are acum un ajutor de nădejde.
 

Expediție în natură

Bebe la 1 an este foarte curios, ceea ce înseamnă că o vizită la grădina zoologică va fi o experiență absolut încântătoare pentru micuțul explorator. A sosit momentul să întâlnească toate animalele și păsările ilustrate în cărticelele de acasă.
 

Figurine din plastilină

Pentru a-i stimula creativitatea, poți introduce în programul zilnic sau măcar în programul săptămânal și activitățile cu plastilină. Modelați, combinați și creați figurine distractive. Aceasta poate fi o activitate adorată chiar și de cei mai mari din casă.
 

Ora de pictură

Micuțul tău poate deveni un adevărat Picasso. Trebuie doar să-i oferi o planșă, câteva acuarele și o pensulă potrivită degețelelor lui. Pentru că, în general, lumea copiilor e una plină de culoare, puiul tău va fi fascinat de felul în care se combină culorile. S-ar putea să se facă destul de multă mizerie în sufragerie, dar experiența pe care o va trăi cel mic merită toate minutele în care mami curăță podeaua.

copii la 1 an
 

Ascunde și găsește

Cei mici sunt atrași de jocurile tip „cucu-bau”. Drept urmare, poți avansa distracția din casă, transformând joaca într-o adevărată provocare. Ascunde o jucărie și încurajează-l să o găsească. După ce se familiarizează cu jocul, va ascunde și el jucări, amuzându-se copios atunci când părinții le caută.
 

Petrecere cu muzică și dans

Dacă vremea e mohorâtă, dar prichindelul tău debordează de energie, poți organiza o petrecere ad-hoc cu muzică și dans. După doar o jumătate de oră, puiul tău va consuma o mare parte din energie și va fi mult mai dornic să se pregătească pentru o repriză de somn.
 

Tabla magnetică

Sunt multe jocuri pentru copii de 1 an – activități pe care le poți organiza atât în casă, cât și afară, atunci când soarele vă zâmbește voios de pe cer. În orice caz, majoritatea activităților zilnice trebuie să se bazeze pe educația timpurie. Copiii se dezvoltă prin joc și joacă, sunt mai receptivi decât ne putem imagina, iar relația dintre părinte și copil are un rol cheie în formarea adultului de mai târziu. Nu poți purta o conversație cu bebe la un 1 an, dar îl poți familiariza cu literele. Folosește-te de literele magnetice, încurajează-l să le desprindă de pe tablă, să le analizeze și să le alinieze!
 

Spumă colorată

Trecem spuma colorată și baloanele de săpun pe lista cu activități și jocuri pentru copiii de 1 an. Balonașele sunt distractive și îi ajută pe cei mici să-și îmbunătățească abilitățile de concentrare, dar și să-și coordoneze ochișorii. De altfel, activitățile cu spumă îi ajută să învețe culorile într-un mod distractiv.
 

Vânătoare de comori

Poți face multe activități cu copilul de 1 an, printre care și vânătoarea de comori. Pune câteva jucării într-o lădiță cu nisip sau în cădița cu spumă și încurajează-l să le găsească. Fiecare obiect găsit va fi așezat cu grijă în cutia piratului.
 

Distracție în bucătărie

La 1 an, prichindelul poate apuca ferm obiectele, deci poate face cunoștință cu bucătăria mamei. Jocul cu aluat și cu făină este o activitate adorată de prichindeii din toate timpurile. Trebuie doar să găsești o rețetă simplă de aluat și să-l încurajezi pe cel mic să-și exprime creativitatea.
 

Picnic în familie

Voinicelul tău este obișnuit cu gusturile noi, are propriile preferințe culinare și se descurcă destul de bine să mănânce singur dacă vrea. Ce înseamnă asta? Că puteți organiza un picnic în familie. Poate mergeți într-o locație special amenajată, în parc sau în grădină. Sunt multe jucării și jocuri pentru copii pe care le puteți pune în aplicare afară, după ce mâncați toate preparatele din coșul de picnic.
 

Prinde mingea

Mingea se numără printre cele mai adorate jucării de copiii de 1 an jumate. Dacă în jurul vârstei de 18 – 20 de luni, bebe poate apuca mingea și reușește să o arunce către tine, până atunci este fascinat doar de acțiunea care se produce atunci când o împinge ușor cu mânuțele sau când o scapă pe podea.

În cele din urmă, îți reamintim că va veni o vreme în care prichindelul tău își va dori să se joace mai mult singur sau cu prietenii. Bucură-te la maximum de timpul petrecut împreună!

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!