🥚🐇 Până la -40% reduceri pentru cadourile de 🎁Iepuraș!  

Dezvoltarea personala la copii: Jocuri si activitati apreciate

Dezvoltarea personala la copii: Jocuri si activitati apreciate

Dezvoltarea personală a copiilor este un proces care începe timpuriu, încă din primele luni de viață ale micuților. Astfel, părinților le revine rolul de a-i însoți pe micuți în fiecare etapă de dezvoltare pe care aceștia o parcurg; cea mai bună modalitate de a face acest lucru este prin recomandarea unor activități și jocuri potrivite perioadelor prin care prichindeii trec. 
 

Jocuri si activități individuale de dezvoltare personală pentru copii

Foarte important este ca cei mici să se bucure de o oarecare libertate în ceea ce privește drumul lor către definirea propriei personalități. Acesta este și motivul pentru care activitățile individuale de dezvoltare personală pentru copii nu trebuie să lipsească din această ”călătorie”. Lasă-i pe cei mici să descopere ce  le place, să afle care le sunt talentele aparte și nu în ultimul rând, oferă-le șansa de găsi singuri soluții pentru problemele lor. Lectura este, poate, una dintre cele mai eficiente activități individuale de dezvoltare personală în cazul copiilor care au deprins deja abilitatea de a citi. Descoperă aici importanta cititului pentru copii și alege una dintre propunerile noastre, din colecția ”Învăț să citesc”:

1. Max caută aur este o carte dedicată cititorilor începători, de aceea recomandăm părinților să li se alăture micuților pentru a o parcurge împreună cu mai multă ușurință și fluență.

 
                 Dezvoltare personala
adauga in cos
 
2. Invită-i pe cei mici să descopere aventurile Zânei cea distrată optând pentru o carte adresată micilor cititori începători, care încă se familiarizează cu lectura fluentă. O poveste amuzantă și plină de farmec scrisă cu fontul Sassoon - extrem de lizibil, conceput special pentru copii, care ușurează cititul și facilitează primele încercări de scriere. El a fost creat de către Rosemary Sassoon, expertă de renume în caligrafie, după ani de studiu asupra caracterelor pe care copiii le consideră ușor de citit și a felului în care unesc literele când scriu. 
 
  Cititori începatori
adauga in cos

 
3.  Flippo: Citirea. Cuvinte simple este un dar ideal pentru copii care-i va încuraja să deslușească singuri tainele cititului, ajutându-i totodată să-și îmbogățească vocabularul.   
 
                        Citirea. Cuvinte simple
adauga in cos
 

Pe de altă parte, pentru copiii mai micuți, alege jucării interactive care să le stârnească dorința de cunoaștere, curiozitatea și, totodată, pofta de joacă. Printre recomandările noastre se numără și următoarele:
 
1. Pop up jucărie motrică Djeco / Jucărie POP-UP Prietenii, alegerea perfectă pentru copiii care au împlinit vârsta minimă de 12 luni. Aceasta este special concepută pentru a stimula activitățile de asociere, precum și pentru a îmbunătăți coordonarea mână-ochi a micuțului.

 
                        Dezvoltare personală pentru copii               

adauga in cos 

2. Jucăria interactivă ”Primul meu volan”, o altă variantă de activitate de dezvoltare individuală a celor mici care le va pune acestora la încercare creativitatea. Folosirea acestei jucării contribuie la dezvoltarea senzorială și la înțelegerea relației cauză-efect. Important de menționat este că volanul este prevăzut cu funcții similare celor reale, cum ar fi claxon, schimbător de viteze, sunet de frână, lumini etc. 
 

adauga in cos

 

Activități de dezvoltare personală pentru copii în familie

Familia are misiunea de a crea un context favorabil dezvoltării personale a copiilor. Pe lângă iubire, siguranță și atenție - cele trei ingrediente absolut necesare pentru ca orice copil să se transforme într-un adult ”sănătos” din punct de vedere emoțional și cognitiv - importante sunt și jocurile și activitățile care pot susține cauza părinților, a fraților și a bunicilor. Iată câteva produse potrivite de pe deajoaca.ro!
 
1.  Jocul gâștelor, un joc de familie clasic, la care pot participa micuții cu vârsta de peste 3 ani, dar și adulții. Pentru ca distracția să fie garantată se recomandă un număr cuprins între 2 și 6 jucători.   
     Dezvoltare personală pentru copii
adauga in cos
  

2. Pisicuțele amabile stimulează cooperarea între membrii familiei și îi provoacă pe aceștia la o cursă incitantă în descoperirea responsabilității sociale, afectivității și a compasiunii. Este recomandat copiilor peste 6 ani și potrivit pentru un număr de minim 2 și maxim 4 jucători.
                        Dezvoltare personală pentru copii
adauga in cos

3. Puzzle-ul de podea ”Balena albastră în ocean”  reprezintă o activitate ideală de familie pentru zilele răcoroase, dar nu numai! Un puzzle imens, care va acapara podeaua sau chiar gazonul din curte și care îi invită pe toți cei din familie să colaboreze și să-și pună creativitatea la încercare pentru soluționarea sa. În plus, puzzle-ul stimulează rezolvarea de probleme în cazul copiilor, precum și gândirea logică sau abilitățile motrice.  
Dezvoltare personală pentru copii
adauga in cos
 

Activități de dezvoltare personală pentru grădiniță

Nu doar părinții au datoria de a-i ajuta pe micuți să se dezvolte armonios, ci și educatorii din creșe și grădinițe joacă un rol important în acest sens. Activitățile și jocurile pe care copiii le experimentează în cadrul colectivului de la grădiniță sunt foarte benefice; iată în continuare o listă care poate fi folosită drept inspirație de către cadrele didactice care se ocupă de micuți:
 
1. Jocul magnetic cu meserii îi ajută pe copii să recunoască diverse meserii și să se familiarizeze cu ținutele specifice ale acestora. Vorbim despre un joc de dezvoltare a imaginației și a memoriei care se adresează copiilor cu vârsta de minim 3 ani și este compus din piese magnetice viu colorate.

Dezvoltare personală pentru copii


2. Experimentele micuțului geniu - Apa si gheata este un joc care conține un set cu experimente absolut uimitoare, de care cei mici vor fi extrem de încântați. Jocul contribuie la înțelegerea relației cauză-efect și, totodată, îi va ajuta pe copii să înțeagă stările de agregare ale materiei. 
 

Experimentele micului geniu - Apa si gheata
 

adauga in cos
 
3. Creioanele de colorat duble Djeco, accesorii de nelipsit din recuzita micuților de grădiniță sunt indispensabile pentru dezvoltarea imaginației copiilor prin intermediul desenului. Acestea sunt recomandate micuților între 3 și 6 ani, fiind ușor de manevrat de către aceștia. Foarte important este că aceste creioane sunt realizate din materiale non-toxice, cu vopsele non-toxice, în conformitate cu standardele în vigoare.  
 

adauga in cos
  

Jocuri de dezvoltare emoțională pentru copii 

Deși se spune despre inteligența emoțională a unei persoane că are rădăcini genetice, aceasta poate fi cultivată și dezvoltată încă de la vârste fragede. De fapt, spun specialiștii, dezvoltarea inteligenței emoționale este influențată de diverși factori de mediu din copilăria mică și începe chiar din perioada dezvoltării limbajului și a abilităților de socializare a copilului. Astfel, pentru ca cei mici să învețe cum să-și gestioneze și să-și exprime corect emoțiile, recomandăm următoarele jocuri și activități și cărți pentru copii:          
 
1. Cartea "Alarmă, Păianjeni!"  este dedicată tuturor copiilor de peste 3 ani și dezvăluie, în paginile sale, strategii eficiente pentru a înfrânge frica de micile viețuitoare. Lectura oferă exemple concrete pe care micuții le pot întâlni în viața reală; ce trebuie să faci atunci când descoperi în casa ta un păianjen, iar acest intrus îți crează o stare de teamă? Ajută-i pe cei mici să descopere trucuri și sfaturi utile pentru a-și învinge fricile oferindu-le această carte extrem de interesantă!
 

 


2. ”Ce dulce este împăcarea între frați!” prezintă povestea minunată a Cristinei și a lui Alex, doi frați care ajung să se certe, dar care, în cele din urmă, trec peste momentele de supărare și decid să se împace. O adevărată lecție care poate rezolva conflictele dintre frați, atât de des întâlnite!


adauga in cos

 

3. Teatrul de păpuși cu umbre face parte din categoria jocurilor de rol care nu stimulează doar imaginația copiilor, ci și inteligența emoțională a acestora. Jocul este perfect pentru întreaga familie și conține: o planșă cartonată care va servi drept scena păpușilor, o lanternă electrică, o cortină, scanerii, personaje și o carte de povești - un cadou foarte adecvat pentru micuții cu vârsta de peste 4 ani!
 

adauga in cos
 
 

Învățarea unei limbi străine contribuie la dezvoltarea personală a copiilor  

Alături de aceste jocuri și activități de dezvoltare personală pentru copii există și alte moduri prin care îi putem ghida în această lungă călătorie. De exemplu, învățarea unei limbi străine are un rol esențial în educație celor mici; la deajoaca.ro am dedicat o întreagă colecție materilelor pentru limba engleză, în cadrul căreia poți descoperi o mulțime de cărți și jocuri educative pentru micuții de toate vârstele. 
 

Dezvoltarea personală prin joacă, esențială    

Copiii trebuie să se joace pentru a se dezvolta armonios, iar dacă joaca lor implică și componente educative, cu atât mai bine. Un rol foarte important îl are jocul în aer liber, iar acesta poate fi practicat indiferent de anotimp, cu atât mai mult în zilele calde. Pentru astfel de activități recreeative și educative, totodată, am creat pe site o secțiune dedicată jucăriilor de exterior. De la tobogane, balansoare, leagăne și locuri de joacă, până la biciclete, zmee, tiroliane sau trambuline, pe toate le găsești în magazinul nostru online!

Dacă trebuie să cumperi un cadou și ești în pană de idei poți să găsești mai multe sugestii în Idei cadouri copii. Iar daca nu reușești să te hotarăști sau nu ai prea mult timp la dispoziție, oferă Cardul Cadou la alegere care poate avea o valoare de 150 lei, 200 lei sau 300 lei.
 

Vârsta, criteriul decisiv în stabilirea jocurilor și activităților de dezvoltare personală pentru copii

Așa cum spuneam și mai devreme, dezvoltarea personală este un proces care începe timpurie, încă din frageda copilărie și care nu se încheie, poate niciodată, nici chiar atunci când am ajuns la vârsta maturității. Pentru că este un proces care ar trebui să aibă loc sistematic, etapizat, părinții trebuie să țină cont, în primul rând, de vârsta copiilor, atunci când îi ghidează în alegerea jocurilor și activităților care să-i educe și să-i dezvolte. Pentru că fiecare etapă de creștere are particularitățile sale și pentru că, uneori, poate fi dificil pentru părinți să țină pasul cu nevoile, în continuă schimbare, ale micuților, la deajoaca.ro am împărțit produsele în funcție de vârsta recomandată. Astfel, pe site-ul nostru, te așteptăm cu jocuri și jucării educative și atractive pentru următoarele intervale de vârstă:
 
  • 0-3 ani;
  • 3-6 ani; 
  • 6-9 ani;
  • Peste 9 ani;
  • 14+ ani. 
 

Concluzii

Pe lângă eforturile individuale ale micuților, un rol esențial în dezvoltarea acestora îl au pe de-o parte, părinții iar pe de altă parte educatorii și învățătorii. Drept urmare, jocurile și activitățile educative trebuie să aibă loc atât acasă, alături de familie, cât și în colectivul de grădiniță. Sperăm ca ideile noastre să vă fie de folos în acest sens!
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!