🥚🐇 Până la -40% reduceri pentru cadourile de 🎁Iepuraș!  

TOP 10 jocuri de logica pentru copii: Recomandari in functie de varsta

TOP 10 jocuri de logica pentru copii: Recomandari in functie de varsta

Ești gata pentru noi provocări? Dorești să-ți surprinzi copilul cu activități interactive care să-i pună la încercare abilitățile în fiecare zi? Ei bine, jocurile de logică sunt o alegere excelentă atât pentru adulți, cât și pentru copii, fiind mult mai provocatoare decât oricare alte tipuri de jocuri. Și cum indiferent de vârstă, copii ne uimesc întotdeauna prin imaginația lor debordantă, ne-am propus să adunăm pentru tine cele mai bune jocuri de logică pentru copii. 

Atunci când au la îndemână resursele potrivite, copiii reușesc să dea frâu liber imaginației și creativității, motiv pentru care jocurile logice pentru copii sunt una dintre cele mai potrivite idei de activități. Așa cum ți-am promis, vom veni în ajutorul tău, în cele ce urmează, cu câteva recomandări de jocuri de logică și gândire pentru copii, indiferent de vârstă. Descoperă universul magic al jocurilor cu cele mai bune jocuri de logică pentru cei mici!
 

Ce sunt jocurile de logică

Denumite și jocuri de strategie sau jocuri de inteligență, jocurile de logică sunt jocuri pentru copii în casă ce presupun analiza unei situații speciale abordată într-un mod diferit, și care necesită o gândire logică. Aceste tipuri de jocuri de gândire sunt concepute în așa fel încât soluția să nu fie cea mai evidentă, iar rezolvarea acestora să necesite o strategie.
 
De cele mai multe ori, cele mai bune jocuri de logică pentru copii nu au o soluție perfectă, ci variate moduri de rezolvare. Cu o pregătire bună, atât copii, cât și adulții, pot găsi diferite strategii, timp în care gândirea analitică este stimulată în mod continuu. Și vestea bună este că există numeroase astfel de jocuri și jucării educative în magazinele de specialitate, de la jocuri de îndemânare logice sau jocuri logice cu numere, până la întrebări de logică și perspicacitate sau probleme de logică pentru copii.
 

Cele mai bune jocuri de logica pentru copii. Recomandari pentru orice varsta 2
 

Cum pot contribui jocurile de logică la dezvoltarea copiilor

Cele mai bune jocuri de logică pentru copii, fie că ne referim la jocurile de societate sau la jocurile interactive pentru copii, contribuie la dezvoltarea fizică, cognitivă, psihologică și emoțională a celor mici. Vrei să afli cum pot contribui jocurile de logică la dezvoltarea copilului tău, dar și care sunt beneficiile acestor jocuri și jucării educative? Iată, concret, care este rolul jocurilor logice pentru copii. 
 

Antrenează atenția și capacitatea de concentrare 

Dacă alegi cele mai bune jocuri de logică pentru copii, așa cum sunt, de exemplu, seturile de construit, copiii trebuie să-și calculeze atent fiecare mișcare pentru a putea duce la bun sfârșit anumite misiuni. Tocmai din acest motiv, jocurile de logică contribuie la sporirea atenției și capacității de concentrare. 
 

Cele mai bune jocuri de logică ajută la îmbunătățirea memoriei 

Jocurile și jucăriile educative așa cum sunt cele de logică sunt recunoscute pentru îmbunătățirea memoriei celor mici. Reținerea regulilor și a detaliilor esențiale, dar și memorarea mișcărilor anterioare, toate acestea antrenează memoria copiilor. Astfel, aceștia dobândesc o calitate esențială, de care se vor folosi în viața de zi cu zi.  
 

Stimulează gândirea creativă

Jocurile de logică ce presupun crearea unor narațiuni, inventarea unor personaje sau jocurile de rol le stimulează celor mici gândirea creativă, transpunându-i în pielea personajelor. Și cum resursele creative ale copiilor sunt infinite, este important că aceștia să se regăsească în contextele potrivite, care le pot permite să-și valorifice aceste resurse. Cele mai bune jocuri de logică le pot oferi celor mici aceste contexte! 
 

Îi încurajează pe copii să caute singuri soluții

Găsirea unor soluții optime este o calitate importantă pe care copiii și-ar putea-o însuși în urma unor jocuri de logică și gândire. Jocurile de logică determină, pentru început, apariția unui semn de întrebare, curiozitatea fiind unul dintre cei mai buni stimuli pentru copii. Cu o astfel de stimulare, cei mici se vor simți încurajați să pornească în căutarea unor soluții, pe cont propriu. 
 

Stimulează comunicarea în echipă

Abilitățile de comunicare interpersonală și spiritul de muncă în echipă sunt doar câteva dintre aspectele pe care copiii le deprind în timp ce se joacă astfel de jocuri de logică. Empatia, alături de aceste abilități le vor fi de mare ajutor în viața cotidiană, în diversele situații în care vor fi implicați. 
 

Lărgesc orizontul cunoașterii 

Jocurile de logică îmbină utilul cu plăcutul, în ideea în care cei mici pot descoperi o mulțime de lucruri surprinzătoare desprea lumea înconjurătoare, în timp ce vor petrece un timp de calitate în familie și se vor distra pe cinste. 


 

10 recomandări de jocuri logice în funcție de vârsta copilului

Știai că abilitatea de gândire logică a copiilor de 12 ani este aproape la fel de dezvoltată precum a adulților? Chiar începând cu vârsta de 5-6 ani, copiii încep să înțeleagă anumite probleme și situații, căutând a le rezolva, semne care indică abilitatea acestora de a gândi în mod logic. Pentru a putea contribui și mai mult la dezvoltarea capacității de a gândi logic, iată câteva dintre cele mai bune jocuri de logică pentru copii, adaptate vârstei acestora! 
 

Cele mai bune jocuri de logică pentru copii de peste 3 ani

1. Joc de memorie Memogame - Orașul
   
Jocul de memorie Memogame - Orașul este unul dintre cele mai bune jocuri de logică pentru copii de 3 ani. Acesta este disponibil pe două niveluri de dificultate, atât pentru începători, cât și pentru jucătorii experimentați. Jocul constă în împărțirea unui număr de carduri, iar jucătorul care va rămâne cu cele mai multe carduri pe masă va câștiga jocul. Spiritul de competitivitate și memoria vizuală vor avea de câștigat în urma acestui joc de logică!
   Joca de memorie Memograme - Orasul
 
adauga in cos
 
2. Micul Detectiv - Casa Mea 

Jocul Micul Detectiv - Casa Mea este unul dintre cele mai potrivite jocuri pentru copii de 5 ani, acesta fiind reprezentat, la bază, de un puzzle. Când puzzle-ul este finalizat, cel mic poate continua distracția jucându-se de-a detectivul. Cu ajutorul unei lupe speciale, cu mâner din lemn, cel mic poate descoperi toate obiectele ascunse din casă. Tot pe același principiu funcționează și jocul de logică Micul Detectiv - Spațiul, ajutându-i totodată pe cei mici să descopere informații geografice interesante. 
 
Micul Detectiv - Casa mea
adauga in cos

3. Joc de memorie Sweetmemo cu bomboane 

Funcționând pe același principiu precum jocul Memograme, jocul de memorie Sweetmemo - Bomboane se poate juca pe anumite nivele de dificultate și implică împărțirea cardurilor între jucători. Cardurile vor fi împărțite cu fața în jos, iar jucătorii vor întoarce, pe rând, câte două carduri. Dacă acestea sunt asemănătoare, jucătorul le va câștiga. În caz contrar, vor fi puse din nou pe masă, cu fața în jos. La final, va câștiga jucătorul care va avea cele mai multe carduri. Sună interactiv, nu-i așa? 
 
    Joc de memorie Sweetmemo cu bombane
adauga in cos
 
 

Cele mai bune jocuri de logică pentru copii de peste 7 ani

1. Joc tactic Djeco, Spotissimo   

Tot în categoria celor mai bune jocuri de logică pentru copii cu vârsta de peste 7 ani se numără și acest joc tactic Djeco Sportisimo, ce presupune găsirea căii corecte. Piesele jocului trebuie să formeze o cale între pătratul de start și cel final, ocolind anumite obstacole și ținând cont de câteva reguli de bază. În acest joc, logica face totul, cele 40 de cărți de care dispune formând calea pe care trebuie să o formeze jucătorii. 
Joc tactic Djeco, Sportissino
adauga in cos
 
2. Joc logic IQ din lemn de bambus   

Printre cele mai interactive jocuri de logică se numără și jocul logic IQ din lemn de bambus Box with ball, scopul acestuia fiind de a demonta și de a monta la loc un puzzle 3D. Acest tip de joc dezvoltă îndemânarea, inteligența și perspicacitatea copiilor cu vârste peste 8 ani. 
Joc logic IQ din lemn de bambus
adauga in cos
 

Cele mai bune jocuri de logică pentru copii de peste 12 ani


1. Joc Djeco Niwa

Dacă ești în căutarea celor mai bune jocuri de logică pentru copii de peste 12 ani, una dintre recomandările noastre este jocul Niwa, un joc de strategie pe care îl pot juca și adulții. Asemenea maeștrilor japonezi, cei 2 jucători trebuie să își gândească fiecare mutare pentru a ajunge în grădina partenerului de joc. Fiecare pas presupune o strategie atent aleasă.
Joc de logică - Joc Djeco Niwa
adauga in cos
 
 
2. X si 0 multidimensional XOBrainer

Un joc excelent care îți va antrena mintea pentru a câștiga!. Se poate juca în minim 2 jucători, în echipe sau dacă sunt mai mult de 6 jucători în total, se poate organiza un adevărat turneu.

Prevăzut cu mai multe versiuni de joc disponibile prin aplicația web XOBrainer, cum ar fi: TimeBomb, Random, Mission,
Map, Trap și Timebalance. Versiunile pot fi combinate fără restricții.

Puteți folosi gratuit aplicația web XOBrainer (disponibilă pentru toate platformele) pentru a îmbunătăți experiența de joc.

 
XOBrainer
adauga in cos
 

Criterii pentru alegerea jocurilor de logică potrivite

De regulă, criteriile pentru alegerea celor mai bune jocuri de logică pentru copii pot fi destul de subiective, preferințele variind de la un copil la altul. Este foarte important să ții cont de gusturile copilului tău atunci când vrei să-i dăruiești o astfel de jucărie educativă

Un criteriu general valabil rămâne, însă, vârsta copilului. Ca orice alt tip de jucării, jocurile de logică se împart pe categorii de vârstă, existând jocuri de logică pentru copii de peste 3 ani, jocuri de logică pentru copii de 5 ani, jocuri de logică pentru copii de 10 ani, jocuri de logică pentru copii de peste 12 ani și lista poate continua. Cele mai bune jocuri de logică sunt, desigur, cele potrivite vârstei copilului tău. Vârsta este importantă în alegerea jocurilor potrivite din motive de siguranță, dar și din motive relaționate cu entuziasmul copiilor. 
 
Alte criterii importante în funcție de care poți face cea mai inspirată alegere sunt categoria (tipuri de jocuri logice), numărul de jucători (jocuri de familie în casă, jocuri de 3-4 persoane, jocuri de peste 6-7 persoane, etc.), abilitățile pe care le dezvoltă jocurile respective, dar și materialele din care sunt realizate aceste jocuri de logică pentru copii. 

Cele mai bune jocuri de logica pentru copii. Recomandari pentru orice varsta 4


Indiferent de jocurile de logică pentru copii pe care le alegi, ia în considerare multitudinea de beneficii pe care acestea le aduc creșterii sănătoase, echilibrate și armonioase a micuțului tău. Sperăm că am reușit să te inspirăm prin recomandările noastre pentru cele mai bune jocuri de logică și că vei reuși să-i oferi copilului tău, cu ajutorul acestora, contextul potrivit pentru a-și manifesta toate calitățile deja existente. Pentru și mai mare plus de inspirație, descoperă și alte câteva activități distractive și educative pentru copii și părinți!  

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!