🥚🐇 Până la -40% reduceri pentru cadourile de 🎁Iepuraș!  

10 carti minunate pe care copilul tau le va adora

10 carti minunate pe care copilul tau le va adora

Cărțile trebuie să facă parte din universul micuților și să le confere un plus de magie și de cunoaștere într-una din cele mai frumoase etape ale vieții - copilăria. Fie că vorbim despre cărțile de colorat, despre cele de activități sau de povești, acestea reprezintă cadourile ideale pentru prichindeii de toate vârstele.

Pe deajoaca.ro, oferim o mulțime de cărți minunate, pe care puiul tău le va adora! Le nominalizăm pe cele mai interesante și mai captivante dintre ele, în articolul de astăzi!
 

Cărți de povești și de colorat minunate pentru copii 

Toți copiii iubesc poveștile și cărțile de colorat deopotrivă, așa că, de ce să nu le dăruim cărți care îmbină ambele activități? Din colecția noastră fac parte numeroase cărți de povești și de colorat care să-i distreze și să-i relaxeze pe cei mici, purtându-le imaginația pe cele mai îndepărtate meleaguri. Printre titlurile apreciate de clienții noștri se numără și următoarele:
 

1. Hai sa coloram! Peter Pan

Hai sa coloram! Peter Pan

adauga in cos


Lasă-te purtat de valurile imaginației și retrăiește-ți copilăria alături de cei mici alegând pentru ei cartea „Hai sa coloram! Peter Pan". Parcurge împreună cu prichindeii peripețiile lui Peter Pan și ale băieților pierduți, într-o serie de imagini și cuvinte care îi vor captiva complet!
 

2. Colorez povestea Rapunzel

Colorez povestea Rapunzel
adauga in cos


Știi povestea prințesei misterioase din turn, care-și folosea propriile cosițe drept scară pentru a coborî pe fereastră? Ei bine, ai ghicit! Este vorba despre Rapunzel, fetița cu păr de foc, dornică să descopere lumea care o înconjoară. Cartea „Colorez povestea Rapunzel” este ideală pentru copiii cu vârste cuprinse între 3 și 5 ani. Ea are desene simple, cu linii clare, dar și un alt detaliu de mare ajutor pentru micuții săi utilizatori: dublarea fiecărei pagini cu desene gata colorate, ce pot fi folosite de ei drept model. 
 

Cărți pentru copii de grădiniță

Pe lângă cele de povești, foarte indicate pentru copiii de grădiniță sunt acele cărți cu activități care îi pregătesc pe micuți pentru noua etapă care se apropie în viața lor: școala. Alege, din oferta deajoaca.ro, diverse cărți pentru micuții aflați la vârsta grădiniței:
 

1. Freddie, brotăcelul care voia să danseze

 
Freddie, brotacelul care voia sa danseze

adauga in cos

 

Îl știi pe ”Freddie, brotăcelul care voia să danseze”? Dacă nu, este timpul să-l cunoști, alegând cartea care îi poartă numele. O adevărată lecție despre ambiție și determinare, despre curaj și perseverență - calități pe care, credem noi, orice copil trebuie să le dobândească -, cartea Editurii Univers are 32 de pagini și se adresează copiilor de la 3 ani în sus. 
 

2. Isteț de mic! Pregătirea preșcolarului. Toate cunoștințele necesare

 
Isteț de mic! Pregătirea prețcolarului.

adauga in cos
 

Printre cele mai utile și interesante cărți pentru copiii de grădiniță se numără și ”Isteț de mic! Pregătirea preșcolarului. Toate cunoștințele necesare”. Acest caiet de lucru conține 88 de fișe simple și distractive, realizate pentru a îmbină procesul de învățare și distracția. De asemenea, răsfoind paginile sale, cei mici vor descoperi mai bine de 100 de autocolante cu ilustrații atractive și teme amuzante. De asemenea, editorii acestui caiet de lucru oferă și o mică surpriză cititorilor curioși: un poster detașabil care poate fi poziționat în camera copilului și care îl poate învăța pe acesta să învețe alfabetul și să-și îmbogățească vocabularul. Călătoria prin paginile cărții se încheie cu o scurtă povestioară care va fi, cu siguranță, pe placul copiilor!
 

Cele mai bune cărți pentru copii, indiferent de vârstă 


Există anumite cărți de care copiii vor fi extrem de încântați, indiferent de vârstă. În continuare, îți prezentăm doar câteva dintre cele mai apreciate:
 

1. Crăiasa Zăpezii

 
 
Crăiasa Zăpezii
cos
 

Crăiasa Zăpezii este una dintre cele mai bune cărți pentru copii, indiferent de vârstă, însă, este alegerea perfectă pentru cei care învață să citească. Povestea lui Hans Christian Andersen este adaptată de editura Gama în 16 pagini care îi așteaptă pe micuți cu propoziții ușor de parcurs și cu imagini fascinante. 
 

2. Pachet ”Români celebri. Cultură”

 

Români celebri
cos
 

Pentru a-și îmbogăți bagajul de cunoștințe, cărțile sunt cele mai bune instrumente pe care ar trebui să le punem la dispoziție copiilor. Noi, la deajoaca.ro, ne dorim să facem accesibilă lectura micuților de orice vârstă, oferind cărți cu informații utile de-a lungul etapelor lor de dezvoltare. De data aceasta, îți propunem o serie de 5 volume care prezintă, pe înțelesul copiilor, personalitățile ale României. Este vorba despre pachetul „Români celebri. Cultură”, în cadrul căruia cărțile narează, într-o manieră captivantă, cele mai importante și remarcabile fapte și date biografice ale personajelor care au pus România pe hartă. 
 

3. Lumea animalelor   

 
Lumea animalelor
cos
 

Invită-i pe cei mici să cunoască interesanta lume a animalelor oferindu-le în dar ”Lumea animalelor”. Această carte le va insufla celor mici dragostea pentru natură și, totodată, le va stârni interesul pentru a cunoaște cât mai multe informații despre lumea animalelor. Sub apă, la fermă, în junglă sau în regiunile arctice trăiesc viețuitoare uimitoare, care abia așteaptă să fie descoperite. ”Lumea animalelor” face parte din colecția Micii exploratori și a fost special concepută pentru prichindeii cu vârsta de minim 5 ani. 
 

Cele mai frumoase povești pentru copii

Specialiștii în parenting ne recomandă să le citim copiilor povești încă de la vârste fragede. Știai că îi poți ajuta pe cei mici să-și dezvolte imaginația și să se odihnească mai bine citindu-le povești, încă, din primele luni de viață? Noi avem chiar și câteva recomandări pentru tine: redescoperă cele mai frumoase povești pentru copii!
 

Povești de noapte bună
cos
 

Care este cel mai frumos mod de a le induce micuților un somn odihnitor, plin de vise plăcute? Lecturarea, alături de ei, a unor povești de noapte bună. Editura Gama propune un volum cu povești fascinante care cuprinde aproape 100 de pagini și care a fost special creat pentru copiii cu vârste între 2 și 7 ani. Lucrarea dezvăluie basmele fascinante din literatura autohtonă, precum și povestiri emblematice din literatura universală. Personaje foarte îndrăgite precum Scufița Roșie, Harap Alb, Degețica, Hansel și Gretel sunt doar câteva dintre eroii care-i vor purta pe brațe pe cei mici către o lume fantastică, plină de peripeții. 
 
Un detaliu interesant prin care se remarcă această carte constă chiar în designul coperții. Ea prezintă elemente grafice fosforescente care contribuie la crearea unei atmosfere demne de o seară cu „Povești de noaptă bună”!
 

2. Franklin și cadoul de Crăciun

 
 
 

Franklin și cadoul de Crăciun

 
cos
 
 

Crăciunul este o sărbătoare pe care o așteptăm cu toții, cu entuziasm. Poate, însă, cei mai fericiți de sosirea Sărbătorilor de iarnă sunt copiii care îl așteaptă cu nerăbdare pe Moșul darnic și blând, care-i cadorisește sub bradul împodobit. Un cadou perfect pentru copiii de toate vârstele este chiar cartea intitulată ”Franklin și cadoul de Crăciun”. În această poveste, Franklin nu se poate decide ce să doneze pentru colecta de Crăciun. La început, toate jucăriile sale par prea speciale pentru a fi dăruite. Cu puțină inspirație de la mătușa lui, Harriet, Franklin vine în sfârșit cu darul perfect.

”Franklin și cadoul de Crăciun” face parte din Colecția Franklin. În toate cărțile din colecție, Franklin se confruntă cu o situație dificilă din care încearcă să iasă, dar cu ajutorul părinților, prietenilor, învățătorului și al tuturor celor cu care intră în contact, Franklin reușește să-și învingă temerile și să facă față obstacolului care îi stă în cale, învățând de fiecare dată o lecție importantă
 

Cum alegi cele mai bune cărți pentru prunci, în funcție de vârstă?

Cititul face parte din topul celor mai inspirate idei de activități pentru copii. La fel ca oricare altă preocupare a micuților și aceasta trebuie să țină cont de categoria de vârstă în care ei se încadrează. Astfel, este important să alegem cele mai bune cărți pentru ei, în funcție de vârsta pe care o au. Iată câteva reguli și sfaturi foarte utile referitoare la alegerea cărților pentru bebeluși:
 

  • Pentru bebelușii de până la 6 luni, sunt potrivite cărțile cu imagini mari și contrastante. Pentru ei, este foarte important tonul vocii tale, având în vedere că sunt încă prea mici pentru a desluși cuvintele pe care le aud.
  • Între 6 luni și un an, cei mici pot reține deja anumite cuvinte pe care le rostesc cei din jur, inclusiv, atunci când cineva le citește. Cărțile cu ilustrații sunt, în continuare, ceea ce au nevoie, însă, în această etapă este esențială și mimica ta (expresivitatea) atunci când i le prezinți. 
  • Până la vârsta de un an și jumătate, poți alege cărțile care au pe pagină câte una, maxim două propoziții. Poveștile cu animale sunt foarte incitante pentru micuți în această etapă a dezvoltării lor, la fel și cele interactive. 
  • Începând cu vârsta de 19 luni, copiii se obișnuiesc, deja, cu rutina de a le fi citite povești, ba, chiar încep să-și manifeste propriile preferințe în această privință. 


Alături de titlurile recomandate în acest articol, pe deajoaca.ro, te așteptăm și cu alte produse, cum sunt cele din categoria de cărți de parenting sau cărți cu benzi desenate. 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!