🥚🐇 Până la -40% reduceri pentru cadourile de 🎁Iepuraș!  

Idei de cadouri perfecte pentru copii intre 0 si 9 ani

Idei de cadouri perfecte pentru copii intre 0 si 9 ani

Alegerea cadoului perfect pentru un copil poate fi o misiune destul de dificilă uneori, mai ales dacă nu este vorba de propriul copil. Chiar dacă ești părinte, nu este întotdeauna ușor să decizi ce tip de cadou ar fi mai potrivit pentru cel mic.

Știm ca timpul este scurt și prețios și pentru a vă lăsa la dispoziție mai mult timp de joacă alături de cei mici, am creat categoria - Cadouri pentru copii din care să vă inspirați. Iar dacă pur și simplu nu vă puteți decide sau nu aveți prea mult timp la dispoziție puteți să îi oferiți cadoul la alegere cu Cardul Cadou De-a joaca.

Ți-am pregătit și un ghid cu idei de cadouri pentru copiii de toate vârstele, de la bebeluși la adolescenți. Fie că este vorba de o aniversare, o sărbătoare ori pur și simplu vrei să răsfeți un copil, lista noastră te va ajuta cu siguranță să găsești cadoul potrivit. Să începem!

7 idei de cadouri pentru copii de 0-3 ani

Mulți părinți găsesc alegerea cadourilor potrivite pentru copiii cu vârsta sub 1 an o adevărată provocare. În cel mai bun caz, un cadou prost ales va sfârși uitat printr-un colț al dulapului. În cel mai rău caz, poate chiar să pună viața celui mic în pericol. 

Pe lângă cadourile practice, constând în articole de îmbrăcăminte și alte obiecte necesare în activitățile zilnice, cel mai adesea alegem să le oferim celor mici jocuri și jucării pentru copii

Deși tentația de a le umple camera cu tot felul de jucării complicate este mare, adevărul este că la această vârstă sunt interesați doar de trei lucruri: sunet, forme și culoare. Cu alte cuvinte, jucăriile trebuie ales astfel încât să le stimuleze simțurile și să-i ajute să învețe lucruri noi în fiecare zi. 

Iată câteva idei de cadouri care îndeplinesc condițiile de mai sus:
 

1. Cărțile


 

Nu este niciodată prea devreme să le facem celor mici cunoștință cu cărțile. Chiar și un bebeluș de câteva luni, de exemplu, se poate bucura de o cărticică moale din pluș.

Pe măsură ce crește, poți alege cărți potrivite pentru etapa de dezvoltare prin care trece, atât din punct de vedere al materialelor din care sunt realizate, cât și al conținutului.                                                                                                                                       

2. Tricicleta fără pedale

 

                      
  

Cauți idei de cadouri pentru copiii de 1 an sau mai mari? Alege o tricicletă fără pedale. Este perfectă pentru o plimbare în aer liber, dar poate fi folosită și în interior. Îl va ajuta pe cel mic să-ți dezvolte coordonarea și echilibrul, dar și să exerseze mersul și să-și tonifice mușchii picioarelor. 

Este destul de ușor de transportat și de depozitat, așa că nu va fi o problemă să o luați cu voi atunci când plecați în vizite la bunici sau în vacanțe și nici nu va ocupa prea mult loc în casă.  

3. Centre de activități 

Idei de cadouri pentru copii. Ce să îi dăruiești în funcție de vârstă

Centrele de activități sunt un alt cadou perfect pentru copiii de 0 - 3 ani. Le oferă un mediu de joacă sigur și plăcut, dar și ocazia de a descoperi sunete, culori și forme. Pot fi adaptate pentru a se potrivi atât pentru un bebeluș ce încă își mai petrece majoritatea timpului întins pe spate, cât și pentru un copil mai mărișor, ce a început să meargă. 

4. Leagan

Idei de cadouri pentru copii. Ce să-i dăruiești în funcție de vârstă.

În general, copiii adoră să se dea în leagăn. Așa că fă-i celui mic o surpriză și dăruiește-i unul. Sunt diverse modele pentru care poți opta, dar poți începe prin a alege unui convertibil, ce va crește odată cu copilul tău.  
 

5. Set de pictură cu degetele 


                                                                                 

 

Pe lista ideilor de cadouri pentru copii de 2 ani și nu numai trebuie să se regăsească și un set de pictură cu degetele. Vopsele din acest tip de seturi sunt special concepute pentru astfel de activități și nu vor irita pielea sensibilă a celor mici.

Este modalitatea perfectă de a le dezvolta creativitatea, dar și de a-i învăța lucruri noi despre culori.

6. Puzzle


 

Puzzle-urile sunt tip de cadou potrivit pentru orice vârstă. Le antrenează copiilor abilitățile de coordonare și de potrivire. De asemenea, îi ajută să învețe să se concentreze și să-și dezvolte memoria.

7. Set de cuburi de construit din lemn

   Joc de constructie Animalute jucause, cuburi din lemn
                                                                                      
 

Un set de cuburi din lemn, colorate și cu forme diferite, este un alt cadou perfect pentru orice copil. Îi va stimula creativitatea și poate fi folosit un timp îndelungat pentru a construi tot felul de turnuri și turnulețe, pentru a învăța despre forme și culori, dar și multe altele. În plus, piesele din lemn le oferă copiilor ocazia de a-și îmbunătăți motricitatea fină
 

7 idei de cadouri pentru copii de 3-6 ani

Plini de energie, cu o imaginație bogată și dornici de descoperiri. Sunt câteva dintre caracteristicile copiilor cu vârste cuprinse între 3 și 6. Jocurile de rol sunt printre metoda preferată de a-și petrece timpul liber și începe să-și descoperă pasiunile. 

Iată câteva cadouri potrive pentru copiii din această categorie de vârstă:
 

1. Cărți de colorat

Idei de cadouri pentru copii: Ce să-i dăruiești în funcție de vârstă?
 

Cărțile de colorat sunt una dintre modalitățile prin care cei mici își pot exprima simțul artistic. Deja la această vârstă pot să țină cu ușurință în mână creioane sau carioci și știu cum să le folosească pentru a da culoare paginilor albe. 

Dacă nu a depășit încă vârsta la care coloratul pe pereți este mai interesant decât cel pe coli de hârtie, o idee bună ar fi să-i dăruiești o carte de colorat cu apă. 

2. Jocuri de rol

După cum am menționat mai sus, dacă încerci să găsești cadouri pentru copii de 3 ani și mai mari, jocurile de rol reprezintă una dintre cele mai bune alegeri pe care le poți face. Ține cont de preferințele celui mic și alege un joc care îi va permită să devină medic, meșter, pompier, prințesă, erou sau orice/oricine își dorește. 
 

3. Cort de joacă

Idei de cadouri pentru copii. Ce să îi iei în funcție de vârstă.

Un cort de joacă reprezintă refugiul ideal și locul perfect pentru momentele magice din copilărie. Poate fi folosit pentru o mulțime de activități distractive și educative, atât în exterior, cât și în interior.
 

4. Litere și cifre magnetice 


                             
                                                                                                                 

O idee de cadou pentru copiii de 4 ani, mai mari sau chiar și mai mici o reprezintă jocurile cu litere si cifre. În curând vor merge la școală, iar astfel de seturi reprezintă o modalitate bună de a le face cunoștință cu număratul, operațiile matematice ori literele alfabetului. 
 

5. Măsuță cu activități

Masuta cu activitati Montessori

O măsuță cu activități este un alt cadou care nu doar că îl va distra pe copil, ci îl va ajuta și să învețe lucruri noi, stimulându-i imaginația și ajutându-l să-și dezvolte dexteritatea.
 

6. Trotinetă



                                                                                                                               

Copiilor le place să petreacă timp în aer liber, iar o trotinetă este cadoul perfect a-i încuraja să facă mișcare. Vor putea învăța să o folosească destul de repede, iar mersul pe trotinetă reprezintă un exercițiu bun de îmbunătățire a echilibrului.


7.  Minge pentru sărit


                                                                                                                  


Copiii activi vor fi bucuroși să primească în dar o minge pentru sărit. Îi va ajuta să își pună mușchii în mișcare și să își dezvolte echilibrul și le va oferi nenumărate momente pline de amuzament și distracție. 

7 idei de cadouri pentru copii de 6-9 ani 

La 6 ani, majoritatea copiilor se așează pentru prima dată pe băncile școlii. Jocurile educative și cele de societate, cărțile și rechizitele se numără printre cadourile apreciate de micuții cu vârsta cuprinsă între 6 și 9 ani.  

1. Jocuri de societate


Copiii cu vârste cuprinse între 6 și 9 ani au un cerc tot mai larg de prieteni, iar jocurile de societate, potrivite pentru mai mulți jucători, sunt o metodă bună de a-și petrece câteva ore împreună cu aceștia. Pot fi, de asemenea, o modalitate bună de a vă petrece timpul în familie.

2. Kit creativ


 

Un kit creativ este un cadou perfect pentru un mic artist. Îi va oferi ocazia să-și dezvolte abilitățile artistice, îi va stimula creativitatea și imaginația. Dacă arată interes pentru lumea artei, acum îi poți face cunoștință cu operele marilor artiști. O serie originală de la Ludattica, dedicată celor mai faimoase opere din istoria artei!

3. Set Origami


Seturile de origami sunt o modalitate bună de a-i ajuta pe cei mici să-și dezvolte abilitățile motorii, logica și imaginația. De asemenea, vor învăța să se concentreze mai bine și să dea dovadă de răbdare. 

4. Bicicleta

Dacă nu a primit încă bicicleta mult-dorită, acum este momentul perfect pentru a i-o dărui. Alege una în culorile preferate ori decorată cu imagini cu personajele îndrăgite de cel mic. 

5. Cutiuță muzicală

Cauți idei de cadou pentru fetițe de 7 ani? Ce spui atunci de o jucărie muzicala? Nu doar că îi vei oferi un obiect cu care își va putea decora camera, ci și un loc în care își va putea păstra accesoriile ori toate acele mici obiecte cu o semnificație deosebită pentru ea. 

6. Culori pentru face-painting

Un astfel de set le va oferi copiilor ocazia de a petrece multe clipe testându-și talentul de make-up artist și modul în care culorile respective pot fi folosite pentru a realiza diverse picturi pe față.

7. Cărți educative


Cărțile educative, despre cum funcționează corpul uman ori diverse obiective sunt un cadou bun la această vârstă, când copiii încep să aibă mii de întrebări despre tot și toate. Alege cărți cu un limbaj ușor de înțeles pentru el și ajută-l să găsească răspunsul la întrebările sale. 

7 idei de cadouri pentru copii de 9+ ani

După această vârstă, s-ar putea să auzi mai des că un anumit joc nu-i place pentru că este ”pentru copii mici”. Alegerea jocurilor și jucăriilor pentru copiii de 9+ ani devine puțin mai complicată, iar cel mai simplu lucru pe care îl poți este de a-i cere părerea înainte de a cumpăra ceva. 

Iată totuși câteva idei de cadouri pe care nu le va refuza:
 

1. Kituri de știință experimentale


În jurul acestei vârste, copiii devin fascinați de știință, mai exact de punerea în practică a diverse experimente. Dăruiește-i un kit de știință și bucură-te împreună cu el de noile descoperiri. 

2. Set de creație

Pictura pe matase paun, kit Djeco

Jocurile de îndemânare rămân un cadou potrivit și la această vârstă. De exemplu, un set de pictură pe mătase ar fi un posibil cadou pentru copii de 10 ani, în special pentru fete. Nu doar că le va stimula creativitate, dar la final vor obține o eșarfă de mătase unică, pe care o vor putea purta ori dărui cui doresc. 

3. Ceasurile

 



Copilul este deja la vârsta la care s-ar bucura să primească primul ceas. Alege unul colorat și vesel, dar în același timp rezistent la apă și șocuri pentru a avea garanția că va rezista micilor accidente

4. Jocurile de codare


Jocurile de codare reprezintă o modalitate excelentă pentru copii de a învăța despre gândire critică, logică secvențială, dar și despre munca în echipă. Deci, dacă ești în căutare de cadouri pentru copii de 10 ani, ia în considerare achiziționarea unui astfel joc.

5.  Joc educativ



Jocurile educative sunt o modalitate plăcută de a-i învăța pe copii lucruri noi. Poți alege, de exemplu, unul care îl va ajuta să învețe totul despre țările lumii, capitatele și steagurile lor, precum și alte noțiuni de geografie.
 

6. Jocuri logice


 
Jocurile logice din lemn reprezintă o provocare căruia niciun copil (sau adult) îi poate rezista. Achiziționează câteva astfel de jocuri și petreceți o seară plăcută în familie încercând să găsiți.
 

7. Binoclu cu busola

 

Idei de cadouri pentru copii. Ce să îi dăruiești  în funcție de vârstă.
Idei de cadouri pentru copii. Ce să îi dăruiești  în funcție de vârstă.

 

Oferă micului tău explorator echipamentul necesar pentru a descoperi lumea. Un binoclu îl va ajuta să exploreze mediul înconjurător și să învețe lucruri noi despre floră și faună. 

Nu este întotdeauna ușor să alegi cadoul perfect pentru un copil, dar nici imposibil. Ține cont de preferințele acestuia și de sugestiile de mai sus și, mai mult ca sigur, vei găsi cadoul perfect. Spor la cumpărături!

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!